Ο αγώνας των χαλυβουργών δε φυλακίζεται!

2014-04-27 20:28

Καταγγέλλουμε τη δικαστική απόφαση που καταδίκασε 24 αγωνιστές Χαλυβουργούς σε ποινές φυλάκισης από 21 έως 23 μήνες με αναστολή. Η απόφαση αυτή είναι άδικη, στρέφεται ενάντια στο δικαίωμα της απεργίας και έχει στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων και της νεολαίας της χώρας και την καταστολή των εργατικών και λαϊκών αγώνων.

Η δικαιοσύνη έδειξε το ταξικό της χαρακτήρα, έδειξε δηλαδή ότι στηρίζει τα συμφέροντα των μεγαλοβιομηχάνων, των αφεντικών της κυβέρνησης, της ΕΕ. σε βάρος των αγωνιζόμενων εργατών. Θέλει να δείξει με την απόφαση της ότι όποιος συγκρούεται με τους μηχανισμούς της εργοδοσίας και του κράτους πρέπει να τιμωρείται παραδειγματικά. Η προσπάθεια τους όμως θα πέσει στο κενό.

Ο αγώνας των χαλυβουργών δεν φυλακίζεται. Οι “Πύλες της φωτιάς” θα παραμείνουν στην καρδιά της εργατικής τάξης και του λαού, ως μια αποφασιστική απεργία που έγραψε ιστορία, που ξεπέρασε τις πύλες του εργοστασίου, έγινε υπόθεση όλων των εργατών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη και χωριό. Από την πρώτη στιγμή αυτός ο αγώνας στηρίχθηκε με ψηφίσματα και αποφάσεις συνδικάτων, σωματείων, ομοσπονδιών, συλλόγων γυναικών, λαϊκών επιτροπών, επιτροπών ανέργων, μαθητικών και σπουδαστικών συμβουλίων και δεκάδων ΕΛΜΕ και συλλόγων α/θμιας σε όλη τη χώρα. Ο σύλλογος μας ενίσχυσε με όλες του τις δυνάμεις αυτό τον αγώνα με εκδηλώσεις που πραγματοποιήσαμε στην περιοχή μας, με οικονομική ενίσχυση και με τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν από τους εκπαιδευτικούς και από τους μαθητές των σχολείων μας.

Αυτός όπως και όλοι οι μεγάλοι αγώνες, μας δίδαξε. Ήταν ένας αγώνας που νίκησε το φόβο και έσπασε την σιωπή. Γιατί σε μια εποχή που σαρώνονται τα πάντα, οι χαλυβουργοί ύψωσαν το μπόι τους ενάντια στον ταξικό αντίπαλο.

Αυτός ο μεγαλειώδης αγώνας δε λερώνεται, δε μπορεί να υπερνικηθεί από καμιά δικαστική απόφαση.

Η τρομοκρατία της κυβέρνησης, των δικαστηρίων, των κατασταλτικών μηχανισμών δεν μας φοβίζει. Μας πεισμώνει για να δυναμώσουμε τους αγώνες μας για τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Εμείς θα συνεχίσουμε να εμπνέουμε τους μαθητές μας με το αγωνιστικό παράδειγμα των Χαλυβουργών, την επιλογή της συλλογικής αντίστασης και της οργανωμένης πάλης, της ενότητας και της αλληλεγγύης, να τους μάθουμε ότι η ζωή τους και το μέλλον τους θα κριθεί στους ταξικούς αγώνες.