Οι δημιουργοί του Debtocracy και του Catastroika επιστρέφουν με ένα νέο ντοκιμαντέρ. Το ντοκιμαντέρ ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε

2013-11-20 06:50

πηγή: https://infowarproductions.com/fasismosae/

Επειδή φασισμός δεν είναι μόνο η συμμορία της Χρυσής Αυγής αλλά και οι πολιτικοί, οι επιχειρηματίες και οι εκδότες που την εξέθρεψαν……

Επειδή η οικονομική κρίση που ευνοεί την ανάπτυξη του φασισμού και του ναζισμού είναι μπροστά μας και όχι πίσω μας…

Επειδή ολόκληρη η Ευρώπη βυθίζεται στο σκοτάδι της άκρας δεξιάς…

 

Οι δημιουργοί του Debtocracy και του Catastroika επιστρέφουν με ένα νέο ντοκιμαντέρ.

Θέλουμε να σας διηγηθούμε μικρές, άγνωστες ιστορίες από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του φασισμού και τις διασυνδέσεις του με τα οικονομικά συμφέροντα κάθε εποχής. Θα ταξιδέψουμε από την Ιταλία του Μουσολίνι, στην Ελλάδα της κατοχής, του εμφυλίου και της δικτατορίας και από τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ στο σήμερα. Το νέο ντοκιμαντέρ θα συνεχίσει στα βήματα του Debtocracy και του Catastroika, όπου περιγράψαμε τα αίτια της κρίσης χρέους, τις επιπτώσεις του μνημονίου, την κατάλυση της δημοκρατίας και το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της χώρας.

Το ντοκιμαντέρ ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε φιλοδοξεί να εμπνευστεί και να εμπνεύσει τα αντιφασιστικά κινήματα όλης της Ευρώπης και ταυτόχρονα να συνεχίσει ένα από τα μεγαλύτερα πειράματα ανεξάρτητης δημοσιογραφίας. Για άλλη μια φορά απορρίπτουμε κάθε χρηματοδότηση από κόμματα και εταιρείες και ανακοινώνουμε ότι το ντοκιμαντέρ θα κυκλοφορήσει ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς χρήσης και αναμετάδοσης. Και σε αυτή την περίπτωση σας θέλουμε όλους συμπαραγωγούς μας. Ενισχύστε οικονομικά την ολοκλήρωση του ντοκιμαντέρ στέλνοντας οποιοδήποτε ποσό μέσω Paypal ή τραπεζικού λογαριασμού αναφέροντας εάν θέλετε να MHN εμφανίζεται το όνομά σας στους τίτλους τέλους.

 

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ
Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Αρ. λογ.:5102063603321 (Κ.Χ)
ΙΒΑΝ:GR40 0172 1020 0051 0206 3603 321
BIC: PIRBGRAA

 
 

Αθήνα 6 Νοεμβρίου 2013

 

ΑΙΤΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

 

Η απειλητική άνοδος του φασισμού είναι το θέμα που πραγματεύεται το τρίτο ντοκιμαντέρ της Ομάδας Infowar, μετά το Debtocracy και το Catastroika, που ως θέμα είχαν το δημόσιο χρέος και τις ιδιωτικοποιήσεις αντίστοιχα, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία εντός και εκτός Ελλάδας.

            Η άποψη που θα διαπερνά το ντοκιμαντέρ είναι πως ο φασισμός αποτελεί την αιχμή του δόρατος απέναντι σε κάθε οργανωμένη έκφραση του εργατικού κινήματος και κυρίως απέναντι στα συνδικάτα. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα αξιοποιηθεί και θα προβληθεί η ιστορική εμπειρία από την Ιταλία του Μουσολίνι όπου ορδές φασιστών “έσπαζαν” τις καταλήψεις των εργοστασίων μέχρι σήμερα που η Χρυσή Αυγή αποτέλεσε το μακρύ χέρι των εφοπλιστών ενάντια στα συνδικάτα της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος.

            Το ντοκιμαντέρ θα εξετάσει το φασιστικό φαινόμενο σε τρία επίπεδα: Στην ιστορική του διάσταση (ιταλικός φασισμός, γερμανικός ναζισμός και δικτατορία του Μεταξά) μέχρι τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, την μεταπολεμική ελληνική ιστορία και τέλος την άνοδο της Χρυσής Αυγής όπως υποκινήθηκε από την πολιτική των Μνημονίων και της Τρόικας, στηλιτεύοντας τον καθημερινό ρατσισμό όπως εκπορεύεται από κυβερνητικά στελέχη.

            Στο επίκεντρο της κριτικής μας θα βρεθούν οι στενές σχέσεις που αναπτύχθηκαν όλα αυτά τα χρόνια μεταξύ των φασιστικών συμμοριών και της οικονομικής ελίτ, που δημοσίως κρατάει αποστάσεις και αποδοκιμάζει την ακροδεξιά βία. Στην πράξη όμως αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία. Γι αυτό τον λόγο επιλέξαμε και τον τίτλο Φασισμός ΑΕ.

            Επιδίωξή μας είναι το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην δράση του κινήματος, όπως ακριβώς συνέβη και με τα δύο προηγούμενα ντοκιμαντέρ  που προβλήθηκαν κατ' επανάληψη σε πλατείες, διαδηλώσεις, τοπικές πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και εκδηλώσεις συνδικάτων, εμπλουτίζοντας την κριτική μας ενάντια στην Τρόικα και τα Μνημόνια.

            Και αυτό το ντοκιμαντέρ, όπως και τα δύο προηγούμενα, θα στηριχθεί στην χρηματοδότηση του κόσμου, των εργατικών συνδικάτων και λαϊκών συλλογικοτήτων, στην κρίση των οποίων έχουμε θέσει την κεντρική σεναριακή ιδέα. Τα στοιχεία του κόστους θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο ώστε να υπάρχει πλήρης ενημέρωση για την αξιοποίηση των χρημάτων που θα συγκεντρώσουμε. Αποκλείουμε από την χρηματοδότηση, όπως και στο παρελθόν, πολιτικά κόμματα και εταιρείες. Ως άμεση συνέπεια του τρόπου χρηματοδότησης, το φιλμ θα διατίθεται δωρεάν στο διαδίκτυο, θα είναι δηλαδή χωρίς δικαιώματα, σε υψηλή ανάλυση και θα μπορεί να προβληθεί απ' όποιον επιθυμεί.

            Για να τονιστεί ο εναλλακτικός χαρακτήρας του εγχειρήματος ως χορηγούς επικοινωνίας επιλέξαμε τρία μέσα ενημέρωσης που λειτουργούν σε μια αυτοδιαχειριζόμενη βάση, με ευθύνη των εργαζομένων σε αυτά: Την ΕΡΤ, το περιοδικό Unfollow και την Εφημερίδα των Συντακτών. Πρόκειται για μέσα ενημέρωσης που, πέραν του τρόπου λειτουργίας τους, ξεχωρίζουν για την κριτική που ασκούν στην κυβέρνηση.

            Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Άρης Χατζηστεφάνου, την δημοσιογραφική έρευνα ο Λεωνίδας Βατικιώτης, ενώ την ευθύνη της παραγωγής έχει ο Θάνος Τσάντας. Η μουσική επιμέλεια είναι του Ερμή Γεωργιάδη. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στις διευθύνσεις https://fascism-inc.com και https://fasismosae.gr

            Στη βάση των παραπάνω ζητούμε την οικονομική στήριξη των συνδικαλιστικών ενώσεων.