Οι απεργοί διοικητικοί υπάλληλοι καλούν σωματεία, συλλογικότητες, φοιτητές, εργαζόμενους στην περιφρούρηση της απεργίας τους

2013-11-20 06:57

Από Πανεπιστήμιο Αθηνών - 11η εβδομάδα απεργίας διοικητικών υπαλλήλων

Την Τετάρτη, από τις 7.00 πμ, καλούμε σωματεία, συλλογικότητες, φοιτητές και όλους εκείνους που αγωνίζονται ενάντια στην εξαθλίωση της ζωής μας στην περιφρούρηση στην Πύλη της Πανεπιστημιούπολης (Ούλωφ Πάλμε) και στην Ιατρική Σχολή (Μ. Ασίας 75).

Για να απαντήσουμε όλοι μαζί στις απειλές και τον αυταρχισμό του κράτους.


από την απεργιακή επιτροπή του ΕΚΠΑ

 

ΕΚΠΑ - ΕΜΠ: Συγκεντρώσεις διοικητικών υπαλλήλων

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013 08:28

 

Διοικητικοί υπάλληλοι, οι οποίοι συνεχίζουν για 11η εβδομάδα την απεργία τους κατά της διαθεσιμότητας, έχουν συγκεντρωθεί από τις 7 το πρωί έξω από τις εισόδους της Πανεπιστημιούπολης και της Πολυτεχνειούπολης.

Μετά από το το σχετικό χθεσινό κάλεσμα των συλλόγων των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, οι απεργοί πραγματοποιούν συγκεντρώσεις στις εισόδους της Πανεπιστημιούπολης (στην οδό Ούλωφ Πάλμε), της Πολυτεχνειούπολης (στην οδό Κατεχάκη), της Νομικής (στην οδό Μασσαλίας) και της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (στην οδό Μικράς Ασίας).

Διάλογο για να αρθεί το αδιέξοδο ζητεί ο Θ. Πελεγρίνης

Εν τω μεταξύ ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης απηύθυνε σήμερα νέα έκκληση στον υπουργό Παιδείας για διάλογο προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στα Πανεπιστήμια και να μην χαθεί το εξάμηνο.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο κ. Πελεγρίνης επέρριψε εκ νέου την ευθύνη για το αδιέξοδο στο υπουργείο.

«Τα πανεπιστήμια θα ανοίξουν εφόσον το υπουργείο δεχθεί να συζητήσει σοβαρά τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει το αδιέξοδο», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «υπάρχει ελάχιστος χρόνος για να σωθεί το εξάμηνο».

Ξεκαθάρισε ακόμη ότι οι καθηγητές δεν πρόκειται να διδάξουν υπό την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων. «Που βρισκόμαστε; Στη δικτατορία; Θα λύσουν τις διαφορές μας οι αστυνομικές δυνάμεις και τα δικαστήρια;», διερωτήθηκε.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Πελεγρίνης παραδέχθηκε ότι οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες και ζήτησε συγγνώμη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Ανάλογες δηλώσεις έκανε ο κ. Πελεγρίνης και νωρίτερα στον ΑΝΤ1. «Θέλουμε πάση θυσία να ανοίξει το πανεπιστήμιο. Όταν όμως απεργεί το σύνολο των διοικητικών πώς μπορεί να γίνει αυτό;», ανέφερε.

Επανέλαβε πάντως ότι ο αγώνας των διοικητικών υπαλλήλων είναι δίκαιος και ότι δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό. «Είναι παράλογα αυτά που κάνει το υπουργείο. Ζητάει για 100 μέλη διδακτικού προσωπικού έναν διοικητικό υπάλληλο», είπε.

«Δεν μας φοβίζουν τα ματ»

«Είμαστε εδώ για να περιφρουρήσουμε την απεργία μας», δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο κ. Ζαχαρίας Τριγάζης, μέλος του Κεντρικού Συλλόγου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο κ. Τριγάζης ζήτησε να «ακυρωθεί η ΚΥΑ που διαλύει το δημόσιο Πανεπιστήμιο». «Η αξιολόγηση η δική μας γίνεται κάθε μέρα, δεν θα την κάνει κανένας κύριος Αρβανιτόπουλος και η παρέα του», είπε και πρόσθεσε: «Ούτε τα ματ μας φοβίζουν, ούτε οι απειλές...Υπερασπιζόμαστε τη ζωή μας».

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει εκ νέου το υπ. Παιδείας

Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ανακοίνωσε χθες ότι το υπουργείο θα προσφύγει ξανά στα δικαστήρια με αίτημα να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος χαρακτήρισε απαράδεκτη την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών να συνεχίσουν με νέα 48ωρη απεργία.

«Παραβιάζουν τον νόμο, γιατί δεν συμμορφώνονται με δικαστικές αποφάσεις, που έχουν ήδη κρίνει την απεργία τους παράνομη» τόνισε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, η άρνηση της Συγκλήτου και του πρύτανη να εφαρμόσουν τον νόμο και να ανοίξουν το πανεπιστήμιο, τους καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνους για την απώλεια του εξαμήνου.  «Η ευθύνη που αναλαμβάνουν είναι τεράστια» είπε χαρακτηριστικά.