Καταγγελία για την εργοδοτική και αστυνομική βία κατά των εργαζομένων στη «Γενική Ανακύκλωση» στον Ασπρόπυργο

2015-01-08 06:43

Καταγγέλλουμε τη νέα παρέμβαση εργοδοσίας, κυβέρνησης και δυνάμεων καταστολής κατά των εργαζομένων στο εργοστάσιο «Γενική Ανακύκλωση» στον Ασπρόπυργο, που εκδηλώθηκε σήμερα με την επίθεση των ΜΑΤ στο χώρο του εργοστασίου. Οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε απεργία και κατάληψη του εργοστασίου ζητώντας δεδουλευμένα, δώρο Χριστουγέννων, ανανέωση συμβάσεων και μέτρα ασφάλειας εργασίας.

 

Το πρωί της Δευτέρας 5 Γενάρη, ισχυρή αστυνομική δύναμη προχώρησε στη σύλληψη 40 περίπου μεταναστών εργατών και αλληλέγγυων που ήταν εκεί για να συμπαρασταθούν στους εκατό και πλέον απεργούς εργάτες και εργάτριες της επιχείρησης.

 

Οι εργάτες της επιχείρησης «Γενική Ανακυκλώσεως ΑΕ», με έδρα τον Ασπρόπυργο Αττικής, βρίσκονται σε απεργία διαρκείας από τις 29 Δεκέμβρη για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους, που σε πολλούς φτάνουν τους 8 μήνες, αλλά και το δώρο των Χριστουγέννων. Οι εργαζόμενοι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία μετανάστες από το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, την Ινδία, την Αλβανία και αλλού, αρνήθηκαν να σταματήσουν την απεργία με τα ψίχουλα των 180 και 200 ευρώ που τους έδωσε ο ιδιοκτήτης, την Παρασκευή 2/1.


         Η επιχείρηση από τις μεγαλύτερες στον κλάδο της ανακύκλωσης και με πολλά εργοστάσια σε όλη τη χώρα, συνεχίζει να παίρνει επιδοτήσεις από την Εταιρία Ανακυκλώσεως για τη δουλειά που κάνουν οι απλήρωτοι εργάτες.

 

Καταγγέλλουμε την επέμβαση της αστυνομίας που έγινε σε συνεργασία με την εργοδοσία, η οποία κατέθεσε μήνυση κατά των απεργών, κατά τα πρότυπα της εργοδοσίας του Ιανού την προηγούμενη βδομάδα. Απαιτούμε να παύσει κάθε δίωξη των εργαζομένων και των αλληλέγγυων που συνελήφθησαν και προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ασπροπύργου, μεταξύ αυτών κι του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Αθήνας, Πέτρος Κωνσταντίνου.

 

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων που διεκδικούν τα εργασιακά τους δικαιώματα τους, το μισθό τους, το δικαίωμα τους στην εργασία.

 

 

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΕ