Η κυβέρνηση επιστρατεύει τους απεργούς που φοβάται!!!

2014-07-06 16:06

Το καθεστώς  του ολοκληρωτικού κοινοβουλευτισμού χτύπησε για μια ακόμα φορά! Η επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ ήταν η απάντηση της σύγχρονης χούντας στον αγώνα των εργαζομένων που υπερασπίζονται το δημόσιο αγαθό από τα αρπακτικά νύχια του κεφαλαίου.

 

Η κυβέρνηση που οδήγησε εκατοντάδες χιλιάδες στη φτώχεια και στην ανεργία, θέλει να πουλήσει άμεσα στο εγχώριο και ευρωπαϊκό ιδιωτικό κεφάλαιο τη ΔΕΗ, τα ορυχεία, τα υδροηλεκτρικά, τους σταθμούς παραγωγής, την περιουσία του λαού και των εργαζομένων.

 

Η κυβέρνηση αφού ηττήθηκε στη μάχη της κατασυκοφάντησης του αγώνα των εργαζομένων στη ΔΕΗ, χρησιμοποίησε τις αποφάσεις της «αδέκαστης» δικαιοσύνης που έκρινε εντελώς «ανεπηρέαστη» την απεργία «παράνομη και καταχρηστική», όπως συνηθίζει να κάνει σε κάθε σοβαρό αγώνα των εργαζομένων (μετρό, λιμενεργάτες, καθηγητές) που βάζει σε κίνδυνο τα σχέδια τους.

 

Σήμερα, ο αγώνας πρέπει να γενικευθεί. Ο αγώνας για την ΔΕΗ γίνεται αγώνας όλου του λαού. Απαιτείται συντονισμένη και ενιαία απάντηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος για να μην περάσει  η επιστράτευση. Να μην ξεπουληθεί η ΔΕΗ. Να καταργηθούν οι νόμοι που υπηρετούν την απελευθέρωση της αγοράς της ενέργειας. Να συνεχιστεί και κλιμακωθεί ο απεργιακός αγώνας των εργαζομένων στην ΔΕΗ με αποφάσεις  δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων και να υποστηριχθεί από ένα πανεργατικό παλλαϊκό ξεσηκωμό. Να ανατραπεί με  ενωμένους δυναμικούς αγώνες του λαού η συγκυβέρνηση και η αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ και ΔΝΤ.

 

Νίκη στους απεργούς της ΔΕΗ, κάτω η επιστράτευση!

Ρεύμα, παιδεία, υγεία και νερό, δεν είναι εμπορεύματα ανήκουν στον λαό!

 

Μέτωπο αγώνα και ανατροπής, των μαχόμενων κλάδων, ΔΕΗ, δημόσιο, ιδιωτικός τομέας. Απεργιακός συντονισμός τώρα!

·                 Για το δικαίωμα του λαού να απεργεί, να διαδηλώνει, να αγωνίζεται. Για τα δημοκρατικά δικαιώματα που έχουν μπει στο γύψο.

 

·                 Κάτω το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ, δικαστικού, αστυνομικού και επιχειρηματικού ολοκληρωτισμού.