η κυβέρνηση απαγορεύει τις απεργίες, αλληλεγγύη στην απεργία των ναυτεργατών

2013-02-09 05:43

Το καθεστώς, μην αντέχοντας τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική που λεηλατεί κατακτήσεις ενός αιώνα, προχωρά απαγορεύοντας τη μια απεργία μετά την άλλη. Μετά την επίταξη των απεργών στο ΜΕΤΡΟ, μετά την επίταξη και την απαγόρευση της απεργίας στην ΕΘΕΛ, το καθεστώς ξαναχτυπά, επιτάσσοντας τους απεργούς ναυτεργάτες!

Σε καθεστώς κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού, η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, χωρίς καμία πια δημοκρατική επίφαση προσπαθεί να καταστείλει δια της βίας, της απειλής, του φόβου και της υποταγής κάθε εργατική αντίσταση που ξεπερνά τα όρια της διαμαρτυρίας και τείνει να ανοίξει δρόμους ανατροπής της κυρίαρχης πολιτικής.

Μετά τις επιτάξεις, τις επιστρατεύσεις και τις απαγορεύσεις των απεργιών, τι έρχεται; Επιβολή στρατιωτικού νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων και των κινητοποιήσεων;

Αντιπαλεύουμε την πολιτική της εξαθλίωσης και της φοροληστείας. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα κάθε εργάτη να δουλεύει και να κατοχυρώνει εργασιακά - ασφαλιστικά - συνδικαλιστικά δικαιώματα. Απαντάμε με οργάνωση και ενότητα στα σωματεία μας, στην πολιτική καταστολής των εργατικών αγώνων που επιλέγει η κυβέρνηση.  Ο αγώνας των ναυτεργατών είναι δίκαιος και επιβεβλημένος. Τώρα είναι η ανάγκη να κλιμακωθεί, να γιγαντωθεί αυτός ο αγώνας, να αγκαλιάσει και άλλους κλάδους. Να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στην αντεργατική λαίλαπα.

Οι ευθύνες των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αλλά και των δευτεροβάθμιων, είναι τεράστια. Τώρα χρειάζεται να προστατεύσουν το στοιχειώδες δημοκρατικό δικαίωμα στην απεργία, γενικεύοντας το απεργιακό μέτωπο. Οι καταγγελίες δεν αρκούν! Είναι κενό γράμμα όταν δε συνοδεύονται από πραγματική αλληλεγγύη που δεν είναι άλλη από γενική πολιτική απεργία ΤΩΡΑ!

Ο σύλλογός μας στέκεται αλληλέγγυος στους απεργούς ναυτεργάτες, καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν σε κάθε διαδήλωση-κινητοποίηση διαμαρτυρίας και θα συμμετέχει σε κάθε συντονισμό της πάλης με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ

επισυναπτόμενο εδώ