Η ΕΡΤ είναι η αρχή. Να γενικεύσουμε τη σύγκρουση! ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ στην απεργία και τη συγκέντρωση Πέμπτη 13/6 (δείτε το ραντεβού του συλλόγου και της εκπαίδευσης)

2013-06-13 09:54

 

Την Τρίτη 11 Ιούνη, με πραξικοπηματικό τρόπο, σε συνθήκες ολοκληρωτικού κοινοβουλευτισμού, το απολυταρχικό καθεστώς προχώρησε στο κλείσιμο της ΕΡΤ, πετώντας στο δρόμο 2.700 εργαζόμενους! Οι τροϊκανοί απαιτούν, μέχρι τέλος Ιουνίου, χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Η κυβέρνηση, προκειμένου να φανεί συνεπής απέναντι στη στρατηγική των μνημονίων, είναι πρόθυμη να θυσιάσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, υλοποιώντας την πολιτική του ΔΝΤ και της ΕΕ για διάλυση του δημόσιου τομέα, διάλυση της δημόσιας παιδείας και δημόσιας υγείας, λεηλασίας και υποταγής όλων των εργαζομένων. Η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της, να εμποδίσει την αντίσταση των εργαζομένων, έκοψε το σήμα όλων των σταθμών της ΕΡΤ, και κάθε άλλου σταθμού που την αναμετάδιδε, «κατέβασε» ακόμα και τις ιστοσελίδες, για να μην ακουστεί το απεργιακό πρόγραμμα των αγωνιζόμενων.

Καμία όμως μέθοδός της δεν μπόρεσε να εμποδίσει το μαζικό κύμα συμπαράστασης και αγώνα που ξέσπασε άμεσα. Χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, χιλιάδες λαού, συγκεντρώθηκαν στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και σε δεκάδες γραφεία και σταθμούς της ΕΡΤ σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. 


  Είναι φανερό ότι σήμερα είναι η ΕΡΤ, αύριο οι εκπαιδευτικοί και έπονται χιλιάδες απολύσεις! Ήδη σε δημοσιεύματα του τύπου ανακοινώνονται απολύσεις συγκεκριμένων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων που σύμφωνα με την κυβερνητική ρητορική «περισσεύουν», μετά την αύξηση του ωραρίου στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και την επικείμενη κατάργηση χιλιάδων οργανικών θέσεων.
Η τακτική του αιφνίδιου θανάτου για χιλιάδες εργαζομένους και οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για την άμεση κατάργηση δημόσιων οργανισμών και φορέων αποδεικνύουν ότι η συγκυβέρνηση είναι αδίστακτη και τρομερά επικίνδυνη για το σύνολο του κόσμου της εργασίας. Η πολιτική πρακτική που εφαρμόζεται στην ΕΡΤ είναι προπομπός για τη γενίκευση των ξαφνικών και αιφνίδιων απολύσεων σε όλο το δημόσιο τομέα. Η κατάργηση της δημόσιας τηλεόρασης προετοιμάζει πολιτικά την επιτάχυνση της επίθεσης σε όλο τον κόσμο της εργασίας. Μια εβδομάδα πριν την επιθεώρηση της τρόικας η συγκυβέρνηση θυσιάζει τη δημόσια τηλεόραση στο βωμό της δημοσιονομικής πειθαρχίας.


  Το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν θα περάσει. Μπορούμε να το εμποδίσουμε όλοι και όλες εμείς, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ο οργανωμένος λαός μπορεί να ανατρέψει την πολιτική της συγκυβέρνησης, της Ε.Ε και του ΔΝΤ. Να γίνει η κατάληψη της ΕΡΤ κέντρο αγώνα για ολόκληρο το εργατικό κίνημα.

ΜΑΖΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 13/6, 11.00 π.μ. ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ

(τα πανό της εκπαίδευσης και του συλλόγου μας

θα βρίσκονται στο σημείο που είναι το super market AB Βασιλόπουλος)

Η ΕΡΤ είναι η αρχή. Να γενικεύσουμε τη σύγκρουση! ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ στην απεργία και τη συγκέντρωση Πέμπτη 13/6 (δείτε το ραντεβού του συλλόγου και της εκπαίδευσης)

 επισυναπτόμενο εδώ