Δείτε το ερωτηματολόγιο προς τους γονείς στα πλαίσια της αυτοαξιολόγησης!

2014-03-25 11:02

Αυτό δεν είναι ερωτηματολόγιο, είναι καθοδηγούμενη απόπειρα ακύρωσης της παιδαγωγικής και εκπαιδευτικής πράξης των διδασκόντων με αποκλειστικό στόχο τη νομιμοποίηση των πολιτικών αποφάσεων της κυβέρνησης για απολύσεις! Είναι φανερό ότι όποιες "επιστημονικές ομάδες" έβαλαν την υπογραφή τους σε τέτοια ερωτηματολόγια, τελούν σε διατεταγμένη υπηρεσία και εντέλλονται απευθείας στα κυβερνητικά επιτελεία! Ο μανδύας του επιστημονισμού καταπέφτει με τέτοια ερωτηματολόγια και ο βασιλιάς παραμένει γυμνός να εκτελεί τις εντολές κυβέρνησης και ΟΟΣΑ!

 

Δείτε εδώ το ερωτηματολόγιο

 

Διαβάστε άρθρο της εφημερίδας ΝΕΑ για τις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και από τους γονείς

πηγή: tanea.gr

 

Το ενδεχόμενο να συνυπολογίζονται και οι γνώμες των γονέων των μαθητών στην επερχόμενη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, έστω και σε πολύ μικρό βαθμό, μελετά τώρα το υπουργείο Παιδείας. Με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών να εισέρχεται πλέον στα τελικά στάδια προετοιμασίας για την έναρξή της σε λίγους μήνες, και παρά τις έντονες αντιδράσεις συνδικαλιστών εκπαιδευτικών που προσπαθούν να τη ματαιώσουν, μια νέα πρόταση μελετάται: Να διανεμηθούν στους γονείς ερωτηματολόγια, όπως εξάλλου γίνεται και στα πλαίσια της αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων, τα οποία όμως θα αφορούν στην αξιολόγηση του εκπαιδευτικού και της επαφής που έχει με τους γονείς και όχι τόσο τη λειτουργία του σχολείου απρόσωπα και γενικά. 

 

Πάντως τα στελέχη του υπουργείου που έχουν εισηγηθεί να προσμετράται η γνώμη των γονιών στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών τονίζουν ότι αν τελικά αυτό συμβει, το ειδικό βάρος των ερωτηματολογίων θα είναι από πολύ χαμηλό έως συμβολικό ώστε να μην εξελιχθεί η διαδικασία σε μέσο αθέμιτης πίεσης γονιών προς εκπαιδευτικούς ή σε έκφραση αρνητικής ή θετικής κριτικής με στόχο κάποιο αντάλλαγμα.