Εργοστάσιο «Καρυπίδης»: Κατάληψη πραγματοποιούν από το πρωί οι εργαζόμενοι για να μη βρεθούν στο δρόμο

2014-01-09 06:59
 

 

Σε κατάληψη του εργοστασίου «Καρυπίδης» στο Βοτανικό έχουν προχωρήσει από νωρίς σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι, υπό την παρουσία αστυνομικής δύναμης. Αντιδρούν γιατί ενώ χτες πήγαν για να πιάσουν δουλειά βρήκαν την πόρτα του εργοστασίου κλειστή από το νέο ιδιοκτήτη που εμφανίστηκε και ο οποίος κυνικά τους ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία υποχρέωση απέναντί τους (απολύσεις, ένταξη στον ΟΑΕΔ, αποζημιώσεις), καθώς όπως τους είπε αυτός αγόρασε μόνο τις μηχανές. Απλά περιορίστηκε να τους πει να κάνουν ...αίτηση για δουλειά.

Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης είπε χθες στους εργαζόμενους ότι η εταιρεία έχει μεταβιβαστεί σε κάποιον από τους πιστωτές της και τα γραφεία της έχουν μεταφερθεί αλλού, ενώ για τους εργαζόμενους  δεν υπάρχουν χρήματα για αποζημιώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το εργοστάσιο είναι το μοναδικό που παράγει ελαστικά καλούπια ακριβείας, με κύρια αγορά τη Γερμανία. Πριν από ένα χρόνο στο Βοτανικό απασχολούσε 30 εργαζόμενους και μέχρι χτες 17, ενώ το εργοστάσιο στα Γιάννενα, που απασχολούσε 50 εργαζόμενους, έκλεισε πριν από έναν περίπου χρόνο.

Στο πλευρό τους βρίσκεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Χημικές Βιομηχανίες και η Πανελλαδική Ένωση Ελαιουργοσαπωνοποιών.