ΔΟΕ: Καταγγελία για την καλλιέργεια κλίματος αυταρχισμού στο Νομό Πιερίας

2014-09-17 06:45

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με αποφάσεις του στις 21 Μαρτίου και στις 8 Απριλίου 2014 κατήγγειλε τις ενέργειες τόσο του αναπληρωτή Διευθυντή Εκπαίδευσης, ο οποίος έδρασε αντισυναδελφικά, παρεμπόδισε τη συνδικαλιστική ενημέρωση και στοχοποίησε με επιστολές την αιρετό του Νομού Πιερίας Φρειδερίκη Βάσσου, όσο και του ίδιου του Διευθυντή Εκπαίδευσης του Νομού Πιερίας, ο οποίος προχώρησε σε διενέργεια ΕΔΕ υιοθετώντας τα ψεύδη και τις συκοφαντίες του αναπληρωτή του με στόχο την ενοχοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Δε δίστασε, μάλιστα, ο κ. Διευθυντής Εκπαίδευσης να απειλήσει με ένδικα μέσα το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για να αποσύρει τις καταγγελίες του.

 

  Δυστυχώς τα όσα κατήγγειλε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. επιβεβαιώθηκαν μέσα από την ίδια την ΕΔΕ της οποίας το πόρισμα, ανάμεσα στα άλλα, αποφαίνεται (διαγράφοντας συνδικαλιστικούς νόμους και κατοχυρωμένα δικαιώματα) ότι οι Σύλλογοι δεν έχουν δικαίωμα να ενημερώνουν τα μέλη τους στα διαλείμματα και, αγνοώντας επιδεικτικά τη χυδαία και προσωπικού χαρακτήρα επίθεση του αν. Διευθυντή Εκπαίδευσης κατά της αιρετού του Νομού Πιερίας, «προτείνει» την άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος της για «άσκηση κριτικής κατά πράξεων προϊσταμένων που γίνεται προφορικώς με σκόπιμη χρήση εκδήλως ανακριβών στοιχείων».

 

  Είναι ολοφάνερο ότι ο αυταρχισμός και η παραποίηση των αληθινών γεγονότων διαθέτουν καλούς εκπροσώπους στη διοικητική πυραμίδα της εκπαίδευσης του Νομού Πιερίας. Όσο για τον κ. Διευθυντή Εκπαίδευσης ο οποίος προέβη σε έγγραφη, αυστηρή παρατήρηση προς την αιρετό, διανθισμένη με  προειδοποιήσεις για τη σκληρή στάση που θα τηρήσει απέναντί της  στο μέλλον και από τότε συνεχώς την παρεμποδίζει στην άσκηση του συνδικαλιστικού έργου της και της επιτίθεται φραστικά με προσβολές και απειλές, αναφερόμενος, παράλληλα, ειρωνικά στην Ομοσπονδία, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταδικάζει τη συμπεριφορά του και όλες αυτές τις ενέργειες που ως μοναδικό στόχο έχουν την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης. Δηλώνει ότι είναι στο πλευρό της αιρετού του Νομού Πιερίας, όπως πράττει πάντα σε κάθε ανάλογη περίπτωση, και καλεί τον κ. Διευθυντή Εκπαίδευσης, έστω και τώρα, να αναλογιστεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και το μέγεθος της ευθύνης του και να φροντίσει έμπρακτα για την αποκατάσταση του ομαλού κλίματος, κάτι που όφειλε να έχει ήδη πράξει.

 

Από τη Δ.Ο.Ε.