ΔΟΕ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ

2014-10-08 06:39

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., καταδικάζει, για άλλη μια φορά, τις αλλεπάλληλες πειθαρχικές διώξεις εις βάρος συναδέλφων από τον Διευθυντή Π.Ε. Πιερίας.

Μετά τη δίωξη σε βάρος της Προέδρου του Συλλόγου και Αιρετού, μετά τις απειλές που εκτόξευσε  εναντίον του Προέδρου και του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., προχωρεί σε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του συναδέλφου Τσιαπαλιώκα Αλέξανδρου και μάλιστα έπειτα από απαλλακτικό πόρισμα  Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, η οποία διενεργήθηκε με δική του εντολή (έγγραφο υπ΄αριθμ. Φ.9.175/21-7-2014).

Το θέμα της παραπομπής στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας αφορά, δήθεν, κατηγορίες, οι οποίες εξετάστηκαν, ερευνήθηκαν και απορρίφθηκαν σε διενεργηθείσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση κατόπιν εντολής του Διευθυντή Π.Ε. Πιερίας. Μάλιστα ο Διευθυντής Εκπαίδευσης δηλώνει στο παραπεμπτικό, ότι κανένα πόρισμα δεν τον δεσμεύει, ακόμη και αυτό της Ε.Δ.Ε. που ο ίδιος παρήγγειλε.

 

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.:

 

·         Δηλώνει την ηθική, νομική και οικονομική (στα πλαίσια της απόφασης της Γ.Σ.) συμπαράστασή του προς τον διωκόμενο συνάδελφο.

·         Κλιμάκιό του θα επισκεφθεί την Πιερία προκειμένου να συναντηθεί με το Δ.Σ. του Συλλόγου και τους διωκόμενους συναδέλφους.

·         Θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

·         Καλεί τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας να παρέμβει στη Διεύθυνση Π.Ε. Πιερίας και να σταματήσει άμεσα το κύμα διώξεων σε βάρος συναδέλφων για ανυπόστατες «κατηγορίες».

·         Θα  προβεί σε όλες τις  απαραίτητες ενέργειες για την αμέριστη στήριξη τόσο του  συγκεκριμένου συναδέλφου όπως  και κάθε εκπαιδευτικού που διώκεται άδικα.

 

Η Τρομοκρατία των πειθαρχικών δε θα περάσει.

 

Από τη Δ.Ο.Ε.