ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Νο 17 του αιρετού Γιώργου Χρόνη – ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΑΠΥΣΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ 24-9-2013

2013-09-25 11:12

Σήμερα Τρίτη 24-9-2013 και ώρα 7.00π.μ έγινε συνεδρίαση ΑΠΥΣΠΕ Αττικής. Πάλι υπήρχε αστυνομική δύναμη που δεν επέτρεπε την είσοδο σε όσους δεν είχαν την άδεια από τον Περιφερειακό Διευθυντή Αττικής. Πάλι ο Περιφερειακός Διευθυντής δε δέχτηκε αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών να συζητήσει μαζί τους για το θέμα των υποχρεωτικών μετακινήσεων στην Αττική. Όλοι οι συνάδελφοι κατήγγειλαν το γεγονός εκφράζοντας την αγανάκτησή τους.

Πριν ξεκινήσει η διαδικασία κατέθεσα στο συμβούλιο 5 έγγραφα:

Την απόφαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ ( Αρ. Πρωτ. 171/20-9-2013 ) που μιλά για αυθαίρετες τοποθετήσεις εκπαιδευτικών καταγγέλοντας τις αυθαιρεσίες της διοίκησης και τα στελέχη εκπαίδευσης που τις ενεργούν όπως και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για την αποσάθρωση του δημόσιου σχολείου και τη μετατροπή των λειτουργών του σε <ευέλικτο > προσωπικό που θα υπηρετεί τους αριθμούς και όχι την εκπαίδευση των μαθητών.

Την απόφαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ ( Αρ. Πρωτ. 175/22-9-2013 ) που καλεί τους αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου στα ΑΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΠΕ καθώς και τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν ως διορισμένα μέλη να αποτρέψουν με τη στάση τους στις συνεδριάσεις των υπηρεσιακών συμβουλίων  την αυθαίρετη μετακίνηση των εκπαιδευτικών, μπλοκάροντας κάθε τέτοια διαδικασία.

Τη δήλωση-ενημέρωση του αιρετού Παντελή Βαϊνά ότι ο Περιφερειακός Διευθυντής δε γνώριζε ότι οι δάσκαλοι που μετακινούνται από τη Γ΄ Αθήνας είναι υπεράριθμοι και πως νόμιζε ότι είναι στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ.

Το δελτίο ενημέρωσης Νο 16 του αιρετού Γιώργου Χρόνη με ερωτήματα των συναδέλφων που μετακινούνται  ( Αρκούν τα κενά για όλους τους μετακινηθέντες; Γιατί δεν ανακοινώνεται πόσα κενά έχει κάθε σχολείο; Γιατί δεν γνωστοποιείται τι κενά είναι αυτά; Τι θα συμβεί αν οι συνάδελφοι τοποθετηθούν σε σχολικές μονάδες και επιστρέψουν οι συνάδελφοι που αναπληρώνουν; Τι θα συμβεί αν οι συνάδελφοι που έχουν υποβάλλει ενστάσεις δικαιωθούν μετά τη μετακίνησή τους; Δεν πρέπει πρώτα να εξεταστούν οι ενστάσεις τους και μετά να μετακινηθούν; Όσοι υποστηρίζουν ότι δεν υπολογίστηκαν σωστά τα μόριά τους θα ληφθεί υπόψη; )

Την εισήγηση του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας στη συνεδρίασή του της Δευτέρας 23-9-2013 προς τον Περιφερειακό Διευθυντή να αναστείλει προσωρινά 38 σχολικές μονάδες ΕΑΕΠ που ιδρύθηκαν με το ΦΕΚ 1583/21-6-2013, τ΄Β΄ μέχρι την ολοκλήρωση των υπηρεσιακών διαδικασιών ζητώντας τη μη απομάκρυνση 38 εκπαιδευτικών που βρίσκονται στη διάθεση  του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας, διότι δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 31, παρ 3 του Ν. 3848 και να τοποθετηθούν άμεσα για το συμφέρον των μαθητών που φοιτούν στη Β΄ Αθήνας.

Με τα παραπάνω συμφώνησε και ο αιρετός Βασίλης Ματθαίος που κατέθεσε στο συμβούλιο τις απόψεις της νομικής συμβούλου της ΔΟΕ για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις δηλώνοντας παράλληλα ότι ανατρέπεται ο προγραμματισμός των εκπαιδευτικών ενώ έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά και ότι σε λίγες μέρες η Α΄ Αθήνας θα ψάχνει για εκπαιδευτικούς από τα κενά που πρόκειται να δημιουργηθούν.

Στα παραπάνω ο Περιφερειακός Διευθυντής απάντησε τα παρακάτω που ήταν και η εισήγησή του στο συμβούλιο:

Η σημερινή διαδικασία είναι πλήρως νόμιμη βάση του καθηκοντολογίου, είναι υποχρέωση των Διευθυντών Εκπαίδευσης να τοποθετούν άμεσα τους εκπαιδευτικούς μέχρι να συνεδριάσουν τα υπηρεσιακά συμβούλια, η Περιφερειακή Διεύθυνση έχει επίσημα έγγραφα από τις Διευθύνσεις και νόμιμα θα προβεί στις απαραίτητες μετακινήσεις για φέτος, ήδη έχουν κατατεθεί αιτήσεις βάση των οποίων θα γίνουν οι μετακινήσεις, όσοι αιτήθηκαν διόρθωση μορίων και είχαν δίκιο τακτοποιήθηκαν, όσοι είναι ειδικές κατηγορίες δε θα μετακινηθούν, μία εκπαιδευτικός που έκανε αίτηση ανάκλησης της δήλωσής της να γίνει δεκτή.

 

Ύστερα από τα παραπάνω αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση και οι 2 αιρετοί, κατεβαίνοντας στο δρόμο και ενημερώνοντας τους συναδέλφους που είχαν συγκεντρωθεί για όσα είχαν συμβεί στο συμβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες τα 3 μέλη της διοίκησης προχώρησαν στις τοποθετήσεις των συναδέλφων. Όπως ενημερώθηκα η Γ΄ Αθήνας έστειλε καινούρια λίστα εκπαιδευτικών για μετακίνηση ( από τους 80 που ήταν περίπου αρχικά έπεσαν στους 40 ). Δε γνωρίζω ποια ήταν τα κριτήρια. Άλλοι μιλούν ότι αφαιρέθηκαν οι υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί που είχαν οργανική θέση, άλλοι ότι έγινε με βάση τα μόρια ( όσοι έχουν πάνω από 34,60 μόρια δεν μετακινούνται, όσοι έχουν 34,60 μόρια και κάτω μετακινούνται εκτός από αυτούς που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες). Οφείλει η Γ΄ Αθήνας να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

Περίπου 54 εκπαιδευτικοί δεν τοποθετήθηκαν και θα κληθούν το επόμενο διάστημα να υποβάλλουν εκ νέου αιτήσεις ( μάλλον μέχρι την Πέμπτη 26-9-2013, δε γνωρίζω την ώρα ) ώστε να τοποθετηθούν στα εναπομείναντα κενά της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής ( περίπου 29 σχολεία έχουν κενό, δε γνωρίζω ακριβώς πόσα είναι τα κενά ). Η συνεδρίαση θα γίνει την Πέμπτη 26-9-2013 και ώρα 12.00. Τα ονόματα όσων τοποθετήθηκαν και όσων δεν τοποθετήθηκαν όπως και τα σχολεία που έχουν κενά θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης.

Αύριο, Τετάρτη 25-9-2013 και ώρα 7.00πμ θα γίνει υπηρεσιακό συμβούλιο αλλά με άλλα θέματα ( Χορήγηση άδειας χωρίς αποδοχές, απαλλαγή εκπαιδευτικών από καθήκοντα στελεχών εκπαίδευσης, τοποθετήσεις αναπληρωτών νηπιαγωγών ).

 

Ο αγώνας συνεχίζεται. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να ανατρέψουμε την αντιεκπαιδευτική πολιτική που ασκεί το Υπουργείο Παιδείας συνεπικουρούμενο από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους δεν είναι αριθμοί ούτε λάστιχα. Καλούμε γονείς και εκπαιδευτικούς να εκδηλώσουν τη διαμαρτυρία τους απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης και της τρόικας που έχουν στόχο τη διάλυση του δημόσιου σχολείου εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Όλοι στους δρόμους για να υπερασπίσουμε το δικαίωμα της μόρφωσης και της εργασίας.

                                            ΧΡΟΝΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                                                                                                                                

                                                                                                     Αιρετός εκπρόσωπος στο ΑΠΥΣΠΕ  Αττικής

                                                                                                   εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της

                                                                       ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

                                                                     (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ)

                                                                       Τηλ.  6972363653

                                                                        e-mail: georgechronis02@gmail.com

                                                                     ΑναπληρωματικόςΚΑΒΑΚΛΗΣ ΛΟΥΚΑΣ

                                                                       Τηλ.  6949294781

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Νο 17 του αιρετού Γιώργου Χρόνη – ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΑΠΥΣΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ 24-9-2013