Γαλλία: Όμηροι των εργαζομένων δύο διευθυντές μονάδας της Goodyear

2014-01-09 07:06
 

 

πηγή: https://gr.euronews.com/2014/01/06/french-goodyear-workers-hold-bosses-hostage-over-job-cuts/

Αποφασισμένοι να ακουστούν τα αιτήματά τους είναι οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Goodyear στο Αμιάν της Βόρειας Γαλλίας.

Μάλιστα, προκειμένου να πετύχουν τους σκοπούς τους, «απήγαγαν» τον διευθυντή παραγωγής και τον διευθυντή ανθρώπινου δυναμικού.

Τα δύο κορυφαία στελέχη της εταιρείας ελαστικών κρατούνται όμηροι. Οι εργαζόμενοι αρνούνται να τους απελευθερώσουν αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

“Δεν συμφωνώ που τους κρατάμε, αλλά τι άλλο θέλετε να κάνουμε; Περιμένουμε να έρθουν πολιτικοί και να διαπραγματευτούμε μαζί τους”, λέει ένας εργαζόμενος.

Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο επανειλημμένα έχουν γίνει επεισόδια, καθώς η εταιρεία έχει προαναγγείλει λουκέτο στην συγκεκριμένη μονάδα, οδηγώντας συνολικά 1.173 εργαζομένους στην ανεργία.

“Δεν υπάρχουν άλλες δουλειές. Δεν βρίσκουμε τίποτα. Θέλουμε χρήματα για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε για κάποιο διάστημα. Είναι απλό. Ο πόλεμος μόλις τώρα αρχίζει”, είπε στις κάμερες εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Αίτημα των εργαζομένων είναι η ανάκληση της απόφασης για λουκέτο και η επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ώστε να καταρτιστεί πλάνο για εθελουσία έξοδο και αναζήτηση πιθανού αγοραστή του εργοστασίου. Σε διαφορετική περίπτωση, οι εργαζόμενοι απαιτούν υψηλές αποζημιώσεις.