Τη Δευτέρα 11/11/2013 καταθέσαμε καταγγελία στον εισαγγελέα Ορεστιάδας σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων Ορεστιάδας, στην οποία ζητούμε την παρέμβασή του, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία του Β. Έβρου με την άμεση πρόσληψη αναπληρωτών.
     Η κατάσταση που επικρατεί σε αρκετά σχολεία της περιοχής μας, έχει φτάσει στο απροχώρητο! Υπάρχουν μαθητές που ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει μαθήματα (κάποια από αυτά πανελλαδικώς εξεταζόμενα) και παρά το γεγονός ότι πολλοί καθηγητές έχουν αναλάβει υπερωρίες (με ή χωρίς τη θέληση τους) για να μπορέσουν οι μαθητές να δώσουν εξετάσεις, οι διδακτικές ώρες που χάνονται εβδομαδιαία ξεπερνούν τις 400!
     Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σήμερα με προφορική εντολή, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης επικαλούμενος την «εύρυθμη λειτουργία» των σχολείων, κάλεσε συναδέλφους να αφήσουν τμήματα στα οποία διδάσκουν και να αναλάβουν άλλα, που μέχρι σήμερα δεν είχαν την «τύχη» να έχουν καθηγητή! ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ «ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ» ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ.
Παροχή γνώσης με το δελτίο, στην εποχή της έκπτωσης και της διάλυσης του δημόσιου σχολείου!
 
Είναι καιρός να αποδοθούν ευθύνες, σε όλους όσους ευθύνονται για την κατάντια των σχολείων!!!
Για το Δ.Σ.
 
Η Πρόεδρος                    Ο Γ. Γραμματέας
 
Γιαννάτου Κική                  Κωτούλας Τάσος