Έκτακτη ΓΣ τη Δευτέρα 9/9, στις 12.30, στο 39ο-141ο ΔΣ (Τσούντα και Αχαρνών, ΗΣΑΠ Αγ. Ελευθερίου)

2013-09-05 00:16

Την ώρα που κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ επιτίθενται σε όλους τους εργαζόμενους και το λαό, στους εργαζόμενους διαμορφώνονται οι δυνατότητες μιας γενικευμένης αναμέτρησης για να ηττηθεί η πολιτική της λεηλασίας, για να δημιουργηθούν ρωγμές και ρήγματα, για να εμποδιστεί η κυβέρνηση να προχωρήσει απρόσκοπτα τα σχέδιά της.

 

Οι δυνατότητες αυτές εκφράζονται με:

·          την άνοδο των αγωνιστικών διαθέσεων στη βάση των καθηγητών εξαιτίας και της επίθεσης στη Β’ βάθμια με την αύξηση ωραρίου, τις διαθεσιμότητες, τις μετατάξεις και τις υποχρεωτικές μετακινήσεις.

·          τη συνεχιζόμενη αντίσταση των εργαζόμενων της ΕΡΤ που συγκροτεί ένα αντίπαλο πόλο συσπείρωσης γύρω από το ραδιομέγαρο και δείχνει ιδιαίτερη αντοχή.

·          Τις κινητοποιήσεις των νοσοκομείων που κλείνουν λόγω της επίθεσης στην υγεία, και των διαθεσιμοτήτων στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

·          Τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αγωνιστική τροχιά (σχολικοί φύλακες, Κατσέλης, Τσιμέντα Χαλκίδας κλπ)

·          Το κάλεσμα πολλών συλλόγων της Α΄ βάθμιας για απεργία διαρκείας μαζί με τους καθηγητές

·          Τα καλέσματα ομοσπονδιών και σωματείων του δημοσίου για γενική απεργία διαρκείας.

·          Το γενικότερο κλίμα δυσαρέσκειας που θα ενταθεί με τα επερχόμενα νέα μέτρα, το νέο ασφαλιστικό, τους πλειστηριασμούς σπιτιών κλπ.

 

Την ίδια στιγμή στο 16ο συνέδριο της ΟΛΜΕ πάρθηκε απόφαση για απεργιακό αγώνα διαρκείας με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και οι ΕΛΜΕ πραγματοποιούν ΓΣ 4- 5/9 και Συνέλευση προέδρων στις 9/9 για να αποφασίσουν τη συγκεκριμένη μορφή.

 

Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας πρέπει να μπουν τώρα στη μάχη για να δοθεί μια αποφασιστική σύγκρουση.

 

Γι’

 Καλούμε τα μέλη μας σε έκτακτη ΓΣ τη Δευτέρα 9/9, στις 12.30, στο 39ο-141ο- ΔΣ

 

Εισηγούμαστε στην έκτακτη ΓΣ πρόταση για κοινό απεργιακό αγώνα διαρκείας με τη δευτεροβάθμια με τη μορφή των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων και με έναρξη τη Δευτέρα 16/9.

 

Προχωράμε σε έκδοση γράμματος και αφίσας με άλλους συλλόγους

Καλούμε και συμμετέχουμε σε συσκέψεις συντονισμού, εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις με τα σωματεία και τους τοπικούς φορείς των περιοχών του συλλόγου μας

Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να καλέσει σε κύκλο έκτακτων ΓΣ μέχρι την Τρίτη 10/9 και σε ολομέλεια προέδρων την Πέμπτη 12/9. Ήδη πάνω από 20 σύλλογοι Π.Ε. σε κοινή ανακοίνωσή τους καλούν σ’ αυτό. Σε περίπτωση που η ΔΟΕ αρνηθεί, τότε σε συντονισμό με τους άλλους συλλόγους ενεργοποιούμε τον κανονισμό της ολομέλειας προέδρων που προβλέπει ότι το 1/6 των Συλλόγων δικαιούται να καλέσει ολομέλεια.

 

Σε αυτή τη συγκυρία που η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει και οι αστικές πολιτικές οδηγούν τον τόπο να μετατραπεί σε ατελείωτη Οικονομική Ζώνη της ανέχειας και της εξαθλίωσης, με πλήρη υποτίμηση της εργασίας και κάθε κοινωνικού αγαθού, οι εργαζόμενοι καλούμαστε να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και να οργανώσουμε γενικευμένη σύγκρουση ανατροπής κυβέρνησης ΕΕ ΔΝΤ.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Έκτακτη ΓΣ τη Δευτέρα 9/9, στις 12.30, στο 39ο-141ο ΔΣ (Τσούντα και Αχαρνών, ΗΣΑΠ Αγ. Ελευθερίου)

επισυναπτόμενο εδώ