Άλλαξαν αιφνιδιαστικά τα κριτήρια βαθμολόγησης στα Μαθηματικά!!!

2013-05-26 11:33
 
Συνεχίζει τα... φάουλ της η Επιτροπή των Εξετάσεων, όπως προκύπτει από καταγγελίες βαθμολογητών του μαθήματος των Μαθηματικών γενικής παιδείας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, την προηγούμενη Τετάρτη το μεσημέρι, έφτασε στα βαθμολογικά κέντρα οδηγία της ΚΕΕ που αλλάζει τους όρους βαθμολόγησης του Γ2 θέματος.
Θίγει κυρίως τους καλύτερους μαθητές
Το συγκεκριμένο θέμα που σχετίζεται με τη συμπλήρωση ενός στατιστικού πίνακα, βαθμολογείται με 8 μόρια. Η ΚΕΕ ζητεί από τους βαθμολογητές να δώσουν 6 μόρια στη συμπλήρωση του πίνακα και μόλις 2 μόρια στην αιτιολόγηση της συμπλήρωσης. Με αυτόν τον τρόπο όμως ανατρέπεται η προηγούμενη γραμμή βαθμολόγησης (τόσο στα βαθμολογικά κέντρα, όσο και στα κέντρα εξέτασης των φυσικώς αδυνάτων), που ήταν ακριβώς το ανάποδο: 0 ως 2 μόρια στη συμπλήρωση του πίνακα και 6 ως 8 μόρια στην αιτιολόγηση. Δεδομένου ότι υπάρχουν υποψήφιοι τα γραπτά των οποίων βαθμολογήθηκαν πριν φτάσει η οδηγία, είναι φανερό ότι ανατρέπεται η αρχή της ισότητας.
Η οδηγία της ΚΕΕ που έφτασε στα βαθμολογικά κέντρα την περασμένη Τετάρτη
Επιπλέον, βαθμολογητές θεωρούν ότι η οδηγία αυτή θίγει κυρίως τους πολύ καλούς και άριστους μαθητές που ξόδεψαν τουλάχιστον 20 - 25 λεπτά για να καταρτίσουν και να λύσουν τις απαιτούμενες εξισώσεις, για να πάρουν τελικά σχεδόν τα ίδια μόρια με αυτούς που απλά αντέγραψαν τα αποτελέσματα (τα οποία καν δεν έκαναν τον κόπο να αναζητήσουν, αφού δίνονται έτοιμα στο επόμενο θέμα, το Γ3). Ο χρόνος αυτός, στέρησε σε κάποιους τη δυνατότητα να απαντήσουν επαρκώς σε επόμενα θέματα, και αυτό είναι εμφανές σε αρκετά πολύ καλά γραπτά, που με λίγο χρόνο ακόμα θα ήταν άριστα.
Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα συνεχιστούν τη Δευτέρα, με εξεταζόμενα μαθήματα, ανάλογα με την κατεύθυνση τα Αρχαία Ελληνικά και τα Μαθηματικά. Χθες, οι υποψήφιοι διαγωνίστηκαν, χωρίς προβλήματα, στην Ιστορία, τη Βιολογία, τις Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και τη Χημεία - Βιοχημεία.