Τι είπε ο περιφερειακός διευθυντής για την κατανομή του μαθητικού πληθυσμού, για Α' Δημοτικού και Α' Γυμνασίου

2013-06-06 06:40

Τη μετακίνηση των μαθητών που εγγράφονται στην Α' Δημοτικού και Α' Γυμνασίου προαννήγγειλε ο πριφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Αττικής. Σε περίπτωση που οι μαθητές ξεπερνούν τους 25 ή τους 50, τότε δε θα δημιουργείται ένα τμήμα ακόμα αλλά θα μετακινούνται οι "πλεονάζοντες" μαθητές σε γειτονικά σχολεία, με απόφαση της περιφέρειας!!! 

πηγή: https://www.alfavita.gr/arthra/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%8D%CE%BE%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%89%CF%81%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-2%CE%B7-%CE%B2%CF%8C%CE%BC%CE%B2%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CF%84%CF%8C%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D

ΕΛΜΕ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ               

 

Ε. Βενιζέλου 175, Καλλιθέα 17675
Τηλ/FAX:2109597711                                              
Καλλιθέα, 4- 6 - 2013
                                                                                       
Μετά την αύξηση του ωραρίου
2η βόμβα μεγατόνων με την κατανομή του μαθητικού δυναμικού
 
Συνάδελφοι,
Μετά την αύξηση του ωραρίου και τα φοβερά πλεονάσματα που παρουσίασε το υπουργείο, σήμερα έσκασε 2η βόμβα μεγατόνων.
Πριν καν προφτάσουμε ως ΔΣ να διαμαρτυρηθούμε επειδή κάποια γυμνάσια δέχονταν πολύ λίγους μαθητές από τα δημοτικά, πληροφορηθήκαμε ότι η Περιφέρεια και το Υπουργείο δεν αποδέχονται κατανομή του μαθητικού δυναμικού με λιγότερους από 25 μαθητές στο τμήμα και στα γυμνάσια και στα λύκεια.
Αυτό σημαίνει δραματική μείωση των τμημάτων (με τα πιο πολλά σχολεία να έχουν από 1 έως 3 τμήματα στην α΄ τάξη), εκτόξευση των πλεονασμάτων στα ύψη και περαιτέρω συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων.
Η χωροταξική κατανομή του μαθητικού δυναμικού μετατρέπεται σε αριθμητική κατανομή. Το σχολείο της γειτονιάς τελειώνει, με σοβαρότατες συνέπειες στους μαθητές, στις οικογένειές τους και στις τοπικές κοινωνίες.
Επίσης, πληροφορηθήκαμε ότι δεν θα δεχθούν να υπάρξουν κατευθύνσεις με μαθητές λιγότερους από 15. Δηλαδή, θα εξαναγκασθούν λύκεια να λειτουργήσουν με 1 ή 2 κατευθύνσεις, θα εξαναγκασθούν μαθητές της Γ΄ λυκείου να πάνε σε άλλο σχολείο, θα εξαναγκασθούν λύκεια να συμπτύξουν τα τμήματα γενικής παιδείας στη Γ΄ τάξη. 
Μετά απ’ αυτά, τα πλεονάσματα των συναδέλφων θα είναι πλέον δυσθεώρητα.  
 
Συνάδελφοι,
Ο κίνδυνος για μαζικές διαθεσιμότητες και απολύσεις γίνεται ακόμη μεγαλύτερος. Απαιτείται η μέγιστη αγωνιστική συσπείρωση.
 
Όλοι στη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 5 Ιούνη στις 7 το απόγευμα, στο σχολικό συγκρότημα Αγ. Νικολάου στην Καλλιθέα.
 
Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 6/6 στη 1 το μεσημέρι στη Δ΄ Διεύθυνση ενάντια στα τεχνητά πλεονάσματα – αναγκαστικές μεταθέσεις – απολύσεις. Κανένας ονομαστικός πίνακας ολικά υπεραρίθμων να μη συνταχθεί από το ΠΥΣΔΕ.
 
Όλοι μαζί να αποτρέψουμε τα εφιαλτικά μέτρα που προωθούν.
 
                  Η Πρόεδρος                                                                 Ο Γεν. Γραμματέας                                        
 
 
 
                Μαρία Δανιήλ                                                                 Μάκης Μαυρέλης