Τα πειθαρχικά συμβούλια εκτελούν πολιτικές εντολές! Να πάψει κάθε δίωξη της Ελ. Παπαδοπούλου

2014-09-11 22:31

Η απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου να εκδώσει καταδικαστική απόφαση για την Ελ. Παπαδοπούλου, με πρωτοφανή ποινή (6 μήνες παρακράτηση μισθού), για κατηγορίες που από τη μια είναι φανερά κατασκευασμένες και από την άλλη είναι αστείες, αποδεικνύουν περίτρανα ότι τα πειθαρχικά συμβούλια εκτελούν ποινές κατά παραγγελία!!!

 

Είναι σαφές ότι στο πρόσωπο της Ελ. Παπαδοπούλου επιδιώκεται η ποινικοποίηση της αγωνιστικής στάσης, η άρνηση υποταγής και η ανυπότακτη δράση υπεράσπισης δικαιωμάτων!

 

Ο πόλεμος που της ασκήθηκε αρχικώς από τη διεύθυνση Π.Ε Λακωνίας -με το αβάσιμο κατηγορητήριο- και στη συνέχεια από το ΥΠΑΙΘ συνεχίζεται. Στόχος ο παραδειγματισμός των εκπαιδευτικών της περιοχής αλλά και συνολικά ώστε να μη «σηκώνουν κεφάλι» κάτω από το φόβο των στημένων κατηγορητηρίων όπου η «αδέκαστη» δικαιοσύνη θα αποδέχεται. Στην περίπτωση της Παπαδοπούλου, αφού πήραν πίσω την απόφαση για αυτοδίκαιη αργία (13-8-14), τώρα ζητούν την αναδρομική παρακράτηση μέρος του μισθού της (που όμως αφορά περίοδο κατά την οποία η ίδια εργαζόταν) και εκτέλεση της ποινής που της υποβλήθηκε (ενώ η ίδια έχει ασκήσει ένσταση η οποία μένει να εκδικαστεί).

 

Συγκεκριμένα το αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό της αυτοδίκαιης αργίας που θα κρατηθεί μαζί με την ποινή του πειθαρχικού ανέρχεται στο ποσό των 11.000 ευρώ περίπου!!! Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι χρηματικές ποινές είναι παραδειγματικές αλλιώς δεν εξηγείται για αδικήματα όπως παραποίηση τίτλων σπουδών στελεχών της διοικητικής πυραμίδας να έχουν αποφασιστεί ποινές σαφώς κατώτερες, όπως παρακράτηση 50 ημερών ή για υποθέσεις που τελεσιδίκισαν στα ποινικά δικαστήρια όπως παράνομες προσλήψεις, να μην έχει εκτελεστεί ποτέ η αναγκαστική αργία.

 

         Για μία ακόμα φορά  αποκαλύπτεται η τιμωρητική διάθεση της διοίκησης και του υπουργείου απέναντι σε κάθε φωνή που καταγγέλλει τις αυθαιρεσίες τους. Ο αγώνας για την αθώωση της Ελισάβετ Παπαδοπούλου είναι και αγώνας όλων των εκπαιδευτικών. Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κανείς και καμία δεν είναι μόνος του. Οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη τους ενάντια στις αντιλαϊκές εκπαιδευτικές πολιτικές και στην προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.   

 

                Kαλούμε τη ΔΟΕ μαζί με τη μάχη για την αθώωση της Παπαδοπούλου να καλύψει τα όποια έξοδα δικηγορικά και των ποινών κρατηθούν. Υπενθυμίζουμε ότι στην 82η ΓΣ του κλάδου αποφασίστηκε το ποσό των 2 ευρώ από τα 24 ευρώ συνδρομή που αποδίδεται στη ΔΟΕ από κάθε μέλος να αποτελούν ειδικό ταμείο για την κάλυψη εξόδων που αφορούν αντίστοιχα θέματα.

 

            Δηλώνουμε προς την πολιτική ηγεσία ότι η μέθοδος της εξόντωσης και της παραδειγματικής τιμωρίας με στόχο τη σιωπή, δε θα περάσει. Θα υπερασπίσουμε κάθε διωκόμενο, στηρίζοντας τους συνδικαλιστικά, πολιτικά και οικονομικά. Όσες ποινές κι αν βάζουν για να εξοντώσουν τους αγωνιστές, τα σωματεία θα βρίσκονται δίπλα τους και αλληλέγγυα.

 

Ο σύλλογός μας, δηλώνει ότι θα συνεισφέρει με όποιο ποσό χρειαστεί ώστε το σύνολο της χρηματικής ποινής και των δικαστικών εξόδων, να καλυφθεί από το συνδικαλιστικό κίνημα.