Σύλλογος ΠΕ Ν. Ρεθύμνης: Κοινή στάση των Διευθυντών του Ρεθύμνου σχετικά με την εξ’ αποστάσεως επιμόρφωση για την αξιολόγηση

2014-07-01 10:40

πηγή: alfavita.gr

Ρέθυμνο 30/06/2014

 

 

Αριθ. Πρωτ: 101

Σύλλογος Εκπ/κων

Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Ρεθύμνης   

Καστρινογιαννάκη 43

Τηλ./Fax: 28310-22612  

https://www.seperet.gr

sepereth@gmail.com

Πληροφορίες: Γιώργος Τρούλης

Τηλ. Επικοινωνίας: 6936841955

Προς:

Διευθυντές/-ντριες 4/θεσίων και άνω
Δημοτικών Σχολείων
- Όλα τα μέλη του συλλόγου της
Κοινοποίηση:
-Σύλλογοι όλης της χώρας
ΜΜΕ

Θέμα : «Κοινή στάση των Διευθυντών του Ρεθύμνου σχετικά με την εξ’ αποστάσεως επιμόρφωση για την αξιολόγηση»

Σήμερα, 30 Ιουνίου 2014, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου μας με τους Διευθυντές των 4/θέσιων και άνω Δημοτικών Σχολείων Ρεθύμνου για διαμόρφωση κοινής στάσης απέναντι στο ζήτημα της εξ’ αποστάσεως επιμόρφωσής τους σχετικά με την αξιολόγηση.           

Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων του Ρεθύμνου λαμβάνοντας υπόψη:

α) την εισήγηση-κάλεσμα του ΔΣ του Συλλόγου μας για άρνηση συμμετοχής στη διαδικασία αυτή,

β) την απόφαση της ΔΟΕ,

γ) την νομικά έωλη επιστολή του ΙΕΠ για την επιμόρφωση και

δ) την στάση μας όλη την προηγούμενη περίοδο για το θέμα της αυτό-αξιολόγησης (μπλοκάρισμα όλων των σεμιναρίων, άρνηση εθελοντικής συμμετοχής στην αυτοαξιολόγηση, κατάθεση κοινού κειμένου έκθεσης αυτοαξιολόγησης κλπ)

αποφάσισαν συντεταγμένα να στρατευτούν με το σύνολο των εκπαιδευτικών, να γυρίζουν τις πλάτες τους σε μια διαδικασία παρωδία, να αντισταθούν για άλλη μια φορά, όπως το έπραξαν σε κάθε περίσταση όλη τη φετινή σχολική χρονιά. Οι Διευθυντές του νομού μας με αίσθημα συναδελφικότητας αποφάσισαν να αγνοήσουν την επιστολή του ΙΕΠ και να μην αποστείλουν ούτε καν κείμενο αναφοράς σε οποιοδήποτε υπηρεσιακό παράγοντα.

Στα πλαίσια αυτά το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου στηρίζει και καλεί όλους τους Διευθυντές των 4/θέσιων και άνω Δημοτικών Σχολείων να αγνοήσουν την επιστολή του ΙΕΠ και να μην προχωρήσουν σε καμία απολύτως διαδικασία.

Σε αυτή τη μάχη, σε αυτή την προσπάθεια κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να βρεθεί μόνος του, προχωράμε όλοι μαζί στηρίζουμε τις συλλογικές μας αποφάσεις και δείχνουμε στην πολιτεία ότι το σχολείο της αγοράς που κάποιοι ονειρεύονται και το σχολείο του ανταγωνισμού δεν είναι το όνειρο της κοινωνίας μας. Δεν θα τους αφήσουμε να διαλύσουν τα σχολεία μας και το παιδαγωγικό-δημοκρατικό κλίμα που υπάρχει, υψώνουμε δυναμικά και μαζικά τοίχος αντίστασης απέναντι στα σχέδιά τους. Αντιστεκόμαστε για να αλλάξουμε την ατζέντα της εκπαιδευτικής πολιτικής. Σήμερα έχουμε χρέος όσο ποτέ άλλοτε. Η τύχη της εκπαίδευσης και η κατεύθυνση της κοινωνίας μας είναι στα χέρια μας, να σταθούμε ως εκπαιδευτικοί στο ύψος των περιστάσεων και της ιστορικότητας των στιγμών. Όλοι μαζί, ενωμένοι θα τα καταφέρουμε!!!

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος            O Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Τρούλης        Γιώργος Σαϊτάκης