ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ: Ολονυχτία σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά

2014-09-05 10:25

Είναι απίστευτο το θράσος των υπευθύνων στο Υπουργείο Παιδείας να ζητούν κατεπειγόντως να καταγραφούν άμεσα στο πληροφοριακό σύστημα MySchool στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των τμημάτων και των μαθητών, όταν ειδικά στις περιπτώσεις των Νηπιαγωγείων δεν έχει ολοκληρωθεί η εγγραφή των προνηπίων! Στο σχετικό μήνυμα  το οποίο κοινοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 4/9/2014 και ώρα 16:59:16 αναφέρεται:

 

Θέμα: [nip-d] ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ !!!!!!!!! MY SCHOOL

 

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΕΣ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ MY SCHOOL ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ 5-9-2014 ΚΑΙ ΩΡΑ 9.00 Π.Μ.(ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΟΣ) ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 1)ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ, 2)ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ -ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ-

ΚΑΙ 3)ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ (ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ).

 

 

Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης επιδόθηκαν άμεσα σε τηλεφωνικό σαφάρι για τον εντοπισμό των διευθυντών οι οποίοι θα πρέπει να ξενυχτίσουν απόψε στα σχολεία καθότι το πληροφοριακό σύστημα δεν έχει δώσει και τα καλύτερα δείγματα ότι μπορεί να αντέξει.

Το θέμα των Νηπιαγωγείων είναι πολύπλοκο και τα στοιχεία των μαθητών ειδικά στην πλειονότητα των Νηπιαγωγείων που έχουν προνήπια θα είναι ψευδή.

Δεν γνωρίζει ο Υπουργός Παιδείας ότι χιλιάδες προνήπια, ίσως και πάνω από 90.000 είναι σε αναμονή [δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό αφού δεν ενδιαφέρθηκε να τον ανακοινώσει, αλλά ούτε και να βάλει στο MySchool φόρμα καταγραφής προνηπίων σε αναμονή] και ακόμη δεν έχουν ειδοποιηθεί οι γονείς και οι κηδεμόνες τους αν θα βρεθεί θέση να φοιτήσουν σε δημόσιο Νηπιαγωγείο; Από αυτά τα 40.000 ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΙΤΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ!

Δυνατότητα καταγραφής αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο για τα νήπια για τα οποία θα έπρεπε να υπάρχει και ένας εύλογος χρόνος –προφανώς εργάσιμος και όχι με νυχτερινές υπερωρίες- για να περαστούν τα στοιχεία στο σύστημα.

Εκτός κι αν σκοπός των υπευθύνων στο Υπουργείο είναι να μην υπολογίζουν τα προνήπια στο δυναμικό των Νηπιαγωγείων και να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις τμημάτων, μόνο με νήπια, όπως έγινε πέρυσι σε Νηπιαγωγεία της Γ΄ Διεύθυνσης Αθήνας, έτσι ώστε με αλχημείες να καλύψουν τα χιλάδες κενά νηπιαγωγών που υπάρχουν, παρακάπτοντας την επιτακτική ανάγκη για μαζικούς διορισμούς.

Η ΔΟΕ θα πρέπει άμεσα να πάρει θέση για το θέμα.

Είναι ανεπίτρεπτο ο εκπαιδευτικός κόσμος να καλείται και μάλιστα νύχτα να καλύψει τα λάθη και την παντελή έλλειψη οργάνωσης που υπάρχει στο Υπουργείο.

Είναι ανεπίτρεπτο το Υπουργείο να μην έχει κανένα σχέδιο για τη φοίτηση των προνηπίων που πραγματικά είναι η ηλικία-θύμα στο εκπαιδευτικό σύστημα, αφού η φοίτησή τους εξαρτάται από την τύχη, το αποτέλεσμα των κληρώσεων και τα τερτίπια του Υπουργείου!