Συμπαράσταση στους απλήρωτους εργάτες της εταιρίας Γενική Ανακυκλώσεως ΑΕ

2014-04-27 20:24

Οι 170 εργάτες της επιχείρησης Γενική Ανακυκλώσεως ΑΕ με έδρα τον Ασπρόπυργο Αττικής, βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για να υπερασπίσουν τις δουλειές και τους μισθούς τους. Οι εργαζόμενοι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία μετανάστες από το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και την Ινδία, τη Δευτέρα 31/3 προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας.

  Ο εργοδότης Δ. Λαζόπουλος έχει αφήσει τους εργάτες απλήρωτους πάνω από 4 μήνες. Δίνει αναγκαστικές άδειες σε 52 από αυτούς και απολύει 19 που έχουν τρίμηνες συμβάσεις, με μοναδικό κριτήριο ότι διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους. Απέναντι στις διεκδικήσεις των εργατών η απάντηση της εργοδοσίας είναι οι απειλές ότι θα κλείσει το εργοστάσιο.

  Την ίδια στιγμή όμως, η επιχείρηση από τις μεγαλύτερες στον κλάδο της ανακύκλωσης και με πολλά εργοστάσια σε όλη τη χώρα, συνεχίζει να παίρνει επιδοτήσεις από την Εταιρία Ανακυκλώσεως για τη δουλειά που κάνουν οι απλήρωτοι επί μήνες εργάτες. Στην επιχείρηση δεν τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες ασφάλειας και υγιεινής. Γι’ αυτό το λόγο δύο εργάτες έχασαν τη ζωή τους στη δουλειά τα τελευταία 4 χρόνια.

  Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και απαιτούν: Να μην κλείσει το εργοστάσιο. Όχι απολύσεις και υποχρεωτικές άδειες. Να πληρωθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα μεροκάματα. Αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς με τήρηση κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.

  Είμαστε στο πλευρό τους και στηρίζουμε έμπρακτα τον αγώνα τους για το δικαίωμα στη δουλειά και την αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων. Απαιτούμε από την εργοδοσία να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργατών και καλούμε όλα τα συνδικάτα, τις ομοσπονδίες και τα εργατικά κέντρα να στηρίξουν με κάθε τρόπο τον αγώνα τους και μην επιτρέψουν τη δημιουργία μιας νέας “Μανωλάδας” στα περίχωρα της Αθήνας.