Στόχος του Υπουργείου, να μην υπάρξουν αποσπάσεις την επόμενη χρονιά!

2014-03-23 10:50

πηγή: https://pekp.gr/?p=53030

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 (με το κ. Παπαδάκη) ο υπουργός Παιδείας , αναφέρθηκε στα ΙΕΚ , στις απολύσεις, στο τερματισμό των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών, στις μεταγγραφές και στους αιώνιους φοιτητές.
Συγκεκριμένα τόνισε για τα ΙΕΚ: ¨Δεν καταργήσαμε καμία ειδικότητα στα δημόσια ΙΕΚ, αντίθετα, τις αυξήσαμε¨

Όπως είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος, γίνεται μια προσπάθεια (τώρα όλοι ησύχασαν) για να μην απολυθούν οι 200 καθηγητές τη Δευτέρα αλλά όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Για τις αποσπάσεις πέταξε τη βόμβα ότι: «Φέτος μειώθηκαν κατά πολύ οι αποσπάσεις. Του χρόνου, αν χρειαστεί να μην υπάρξει καμία απόσπαση, δεν θα υπάρξει», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο υπουργός Παιδείας  αναφερόμενος στο θέμα των μετεγγραφών είπε  ότι για να γίνουν, υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια. ¨Όποια ένσταση γίνεται, μελετάται και αν πρέπει να επιλυθεί, διορθώνεται. Θα γίνει όμως βάσει των κριτηρίων που έχει θέσει ο νόμος αυστηρά», δήλωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος. Και τόνισε ότι θα έχουν τη δυνατότητα αυτόματης μετεγγραφής στην πλησιέστερη από τον τόπο τους διαμονή σε αντίστοιχη σχολή.

Για το θέμα των αιώνιων φοιτητών, είπε ότι όσοι κοντεύουν να συμπληρώσουν δεκαετία και είναι ανενεργοί, πρέπει να διαγραφούν.