Στο εδώλιο ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Ανθόπουλος για υπόθεση τοκογλυφίας

2014-04-13 10:29

Ποιος είναι ο Ανθόπουλος; Ένας από τους βασικούς υποστηρικτές της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών όταν ψηφιζόταν ο περιβόητος νόμος Αρσένη! Διαβάστε τι έλεγε στη βουλή το 1998 για να υπερασπίσει την επιχειρούμενη τότε αξιολόγηση

Από συζήτηση στη Βουλή στις 12/3/1998:
 
«με την αξιολόγηση επιδιώκεται η συνεχής αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης και τη βελτίωση όλων την εκπαιδευτικών παραγόντων...»
"καταγγέλλοντας" ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί "που εισπράττουν μόνο τον μισθό τους και δεν εμφανίζονται ούτε καν στο λύκειό τους και έχουν απειλήσει το διευθυντή τους και του έχουν βάλλει και φωτιά στο αυτοκίνητο"
 
Αυτός σήμερα κατηγορείται για τοκογλυφία
 

πηγή: https://www.tanea.gr/news/greece/article/5107563/sto-edwlio-o-prwhn-ypoyrgos-iwannhs-anthopoylos-gia-ypothesh-tokoglyfias/

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για συμμετοχή σε υπόθεση τοκογλυφίας στέλνουν οι δικαστές του Εφετείου Αθηνών τον πρώην υφυπουργό των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ανθόπουλο.

Η υπόθεση ξεκίνησε από μία ιδιωτική οικονομική διαφορά με καταγγελίες περί τοκογλυφίας και κατέληξε σε παραπομπή του πρώην πολιτικού. 

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε ύστερα από μήνυση που υπέβαλε εκπρόσωπος εταιρείας καπνεμπορίου, που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Καβάλας. 

Ο κατηγορούμενος φέρεται ότι έναντι αμοιβής είχε αναλάβει να εξασφαλίσει δάνειο για την συγκεκριμένη εταιρεία που αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Το αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες του ,κατά την κατηγορία πάντα, αγγίζει το ποσό του 1.757.800 ευρώ. Οι δικαστικές αρχές μάλιστα για την πληρέστερη διερεύνηση των καταγγελιών προχώρησαν στην άρση του τραπεζικού απορρήτου του ελεγχόμενου πολιτικού εντοπίζοντας εμβάσματα 700.000 ευρώ.

Όταν ο Γιάννης Ανθόπουλος κλήθηκε σε απολογία έδωσε την δική του εκδοχή θέλοντας να αντικρούσει την κατηγορία που του αποδίδεται. Ο πρώην υφυπουργός υποστήριξε ότι το επίμαχο χρηματικό ποσό ήταν δάνειο που του χορηγήθηκε από τη συγκεκριμένη επιχειρηματία για την κατασκευή σπιτιού στην περιοχή της Βούλας.

Ωστόσο, δεν εμφάνισε κάποια δανειακή σύμβαση ,ούτε φαίνεται να επιστρέφει τις δόσεις των χρημάτων που δανείστηκε.