Στηρίζουμε την πανεπιστημιακό Μαίρη Μαυρή-Βαβαγιάννη στην εμπλοκή της με τον Ηλία Κασιδιάρη και τη Χρυσή Αυγή

2014-05-07 07:05

Τη Δευτέρα, 5 Μαΐου, ορίστηκε η δίκη της Μαίρης Μαυρή μετά από μήνυση του Ηλία Κασιδιάρη για «συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδορκία», επειδή η Μαυρή Μαίρη ήταν μάρτυρας στη γνωστή υπόθεση της επίθεσης από ομάδα ροπαλοφόρων, που χτύπησαν και μαχαίρωσαν μεταπτυχιακό φοιτητή στο χώρο του Τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ πριν λίγα χρόνια.

Η Μαυρή Μαίρη είδε την ομάδα να βγαίνει από αυτοκίνητο που ανήκε στον Η. Κ. και πράττοντας το καθήκον της ενημέρωσε τον πρόεδρο του Τμήματος, τη Σύγκλητο και μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ, στις οποίες τότε ήταν μέλος. Κατέθεσε δε στην αστυνομία όταν της ζητήθηκε από το θύμα της επίθεσης.

Σε εκείνη τη δίκη, μέσα στην αφόρητη ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στην κατειλημμένη από μέλη της ΧΑ αίθουσα, ο Η. Κ. αθωώθηκε με πρόταση του εισαγγελέα «λόγω αμφιβολιών».

Η Μαίρη Μαυρή έπραξε το αυτονόητο για μια εγκληματική πράξη που είδε να συμβαίνει μέσα σε χώρο του Πανεπιστημίου και παραπέμπεται σε δίκη μετά από  μήνυση ενός από τους πρωτεργάτες της ναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή». Δε θα την αφήσουμε ανυπεράσπιστη!

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ