Σημαντική νίκη του κινήματος: Απαλλάχτηκε από κάθε κατηγορία η Ιφ. Γεωργαλά (ο σύλλογός μας είχε εκδώσει ψήφισμα συμπαράστασης). Η επίδειξη ακραίου αυταρχισμού απέτυχε. Διαβάστε την ανακοίνωση του συλλόγου Π.Ε. Νήσων Αργοσαρωνικού

2014-03-23 10:41

Απαλλάχτηκε από καθε κατηγορία, με απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Υπουργείου Παιδείας η συνάδελφος Ιφιγένεια Γεωργάλα , φιλόλόγος - ιστορικός στο Γενικό Λύκειο Αίγινας, αποσπασμένη στο τοπικό ιστορικό αρχείο του νησιού μέχρι το περασμένο καλοκαίρι , η οποία κατά τη διαρκεια της μεταφοράς του τοπικού ιστορικού  αρχείου και των αντιδράσεων πολιτών για τον τρόπο που έγινε η μεταφορά του στο Δημοτικό Σχολείο Βαθέος κατηγορήθηκε για μια σειρά πειθαρχικά παραπτώματα. (αναξιοπρεπής συμεριφορά εντός υπηρεσίας, παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος, αντιγραφή των αρχείων του υπολογιστή). Η απαλλαγή είναι ομόφωνη και με το σκεπτικό ότι δεν "τέλεσε τα αποδιδόμενα σ' αυτήν πειθαρχικά αδικήματα".   

     Είναι μια πλήρης δικαίωση για την ίδια αλλά και για τον Σύλλογό μας και όλες τις συνδικαλιστικές συλλογικότητες της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Λ.Μ.Ε, ΕΛΜΕ Πειραιά , άλλες ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Π.Ε) που της συμπαραστάθηκαν απ' την αρχή, θεωρώντας τις κατηγορίες εναντίον της επίδειξη  ακραίου αυταρχισμού και τρομοκρατίας προς τον κόσμο της εκπαίδευσης από την πλευρά της ηγεσίας  του Υπουργείου Παιδείας. Έναν αυταρχισμό που συνδέεται  με την επιβολή του νέου πειθαρχικού δικαίου (ν.4057/12) και του κλίματος  φόβου και υποταγής  στους χώρους της εκπαίδευσης και της δημόσιας διοίκησης από το μνημονιακό κράτος έκτακτης ανάγκης. Ενός πειθαρχικού δικαίου που αναιρεί το τεκμήριο της αθωότητας και το μετατρέπει σε τεκμήριο ενοχής και προσπαθεί να κρατήσει γεμάτη τη δεξαμενή των διαθεσιμότητων και των απολύσεων με κατασκευασμένες περιπτώσεις "επίορκων". Σ' αυτό το κλίμα πρέπει ν' αντιταχθούμε με συνέπεια και σταθερότητα , προασπίζοντας  τα δημοκρατικά δικαιώματα και την αξιοπρέπειά μας.

    Με συνέπεια πρέπει να δώσουμε τη μάχη και για την απαλλαγή και  άλλων συναδέλφων που βρισκονται κάτω από τη λαιμητόμο  του μνημονιακού νόμου 4057/12 και είναι πειθαρχικά διωκόμενοι με το ίδιο αυθαίρετες  και ανυπόστατες κατηγορίες , όπως αυτές της Ιφιγένειας Γεωργάλα.

                             ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΝΌΜΟΣ  4057/12

                     ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

    

        Ο                                                                                                                Η                                                                                               

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                         ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡ.ΡΕΠΠΑΣ                                                                                              ΣΤ.ΛΑΓΙΑΚΟΥ