Ο κλάδος επί ποδός πολέμου: το κύμα αποχής από την αξιολόγηση απλώνεται σε όλη την Ελλάδα: ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ! (ρεπορτάζ με συνεχή ανανέωση στοιχείων)

2014-12-08 17:41

 

Τα μηνύματα που έρχονται από όλη την Ελλάδα δείχνουν ότι το κύμα αποχής από την αξιολόγηση παίρνει πλέον τα χαρακτηριστικά μαζικής και καθολικής συμμετοχής!

 

Σεμινάρια ακυρώνονται, προαξιολογικές διαδικασίες τινάζονται στον αέρα ή αναβάλλονται επ' αόριστον, ενώ με έγγραφά τους, διευθυντές εκπαίδευσης και σχολικοί σύμβουλοι καλούν πλέον σε διαδικασίες αξιολόγησης  δια …τηλεφώνου! Το υπουργείο έδωσε παράταση για την κατάθεση προγραμματισμού της ΑΕΕ μέχρι 15 Δεκέμβρη, πανικόβλητο μπροστά στη σθεναρή αντίσταση των εκπαιδευτικών!

 

Στα σχολεία η μάχη συνεχίζεται. Είναι πια φανερό ότι το υπουργείο και οι πιστοί οπαδοί του έχουν χάσει το παιχνίδι: ο φόβος άλλαξε στρατόπεδο!

 

Ακόμα και σχολεία που είχαν αποφασίσει να καταθέσουν προγραμματισμό μεταστρέφονται και αποφασίζουν νέες συνεδριάσεις για να δηλώσουν αποχή από τη διαδικασία!

 

Η αξιολόγηση είναι πολιτικά, ηθικά και παιδαγωγικά ηττημένη, οριστικά πλέον στη βάση της ζωντανής εκπαίδευσης. Κανείς δεν έχει ούτε τα επιχειρήματα ούτε το σθένος να την υποστηρίξει, ανασύρονται πλέον ως τελευταίο όπλο αβάσιμοι εκφοβισμοί, παραπληροφόρηση, τρομοκράτηση και εκβιασμός συναδέλφων, εκβιασμός αναπληρωτών ΕΣΠΑ, λαθροχειρίες και παρανομίες σε Συλλόγους Διδασκόντων, εκβιασμοί, υπαινιγμοί, «πατρικές συμβουλές» και απειλές από Σχολικούς Συμβούλους στο περιθώριο σεμιναρίων με άσχετα θέματα. Όλα αυτά βέβαια καταγράφονται αναλυτικά από το οργανωμένο εκπαιδευτικό κίνημα και απαντώνται με καταγγελίες όπου είναι απαραίτητο.

 

Πάνω από 41 Δημοτικά Σχολεία και πάνω από 40 νηπιαγωγεία του Συλλόγου μας δε συμμετέχουν στην αυτοαξιολόγηση, 28 προϊσταμένες νηπιαγωγείων και 5 διευθυντές απέχουν από την ατομική τους αξιολόγηση, ενώ είναι πάνω από 700 οι συνάδελφοι που δηλώνουν συμμετοχή στην απεργία-αποχή.

 

Σε επίπεδο Α΄ Αθήνας οι Σύλλογοι ΠΕ κατέθεσαν στη Διεύθυνση πάνω από 100 δηλώσεις προϊσταμένων και 20 διευθυντών που ενυπόγραφα δήλωσαν ότι δε συμμετέχουν στις διαδικασίες της αξιολόγησης, συμμετέχοντας στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΔΟΕ και κοινοποίησαν ότι πάνω από 200 σχολικές μονάδες στην Α’ Αθήνας έχουν ήδη αποφασίσει καμία συμμετοχή στην αυτοαξιολόγηση.

 

Δίνουμε τη μάχη στα σχολεία του Συλλόγου που θα συνεδριάσουν τις επόμενες ημέρες

Δείτε αναλυτικά εδώ  κάνοντας κλικ στις παρακάτω αναρτήσεις:

99 Διευθυντές και Προϊστάμενοι λένε ΟΧΙ σε κάθε αξιολογική διαδικασία με κοινή δημόσια δήλωσή τους

30 Διευθυντές και προϊσταμένες λένε ΟΧΙ στην αξιολόγηση

50 διευθυντές και προϊσταμένες ντου Ν. Σερρών δηλώνουν αποχή από την αξιολόγηση!

Συλλογή υπογραφών συνδικαλιστικών στελεχών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατά της αξιολόγησης (νέες υπογραφές)

Στα Χανιά 100 συνάδελφοι Διευθυντές / Προϊστάμενοι δηλώνουν ενυπόγραφα στο Σύλλογο ,συμμετοχή στην απεργία αποχή

Πειραιάς: 82 προϊσταμένες και 20 διευθυντές απέχουν!

Ηράκλειο: 100 ΟΧΙ στην αξιολόγηση

Ικαρία: 4 στους 5 διευθυντές ΔΣ και 6 στις 6 προϊσταμένες συμμετέχουν στην απεργία-αποχή

 

ΕΠΙΣΗΣ:

Ø  Καστοριά: 31 από τις 35 προϊσταμένες νηπιαγωγείων στις 1/12/2014, συνοδεία του Δ.Σ. κατέθεσαν στο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς τα πρακτικά συμμετοχής στην απεργία-αποχή.

Ø  Χαϊδάρι: 18 από τις  19 Νηπιαγωγούς δηλώσανε απεργία –αποχή και δεν καταθέτουν φάκελλο αξιολόγησης

Ø  Δυτική Σάμος: καθολική άρνηση των συναδέλφων Νηπιαγωγών της Δυτικής Σάμου να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε διαδικασία και μάλιστα την ταυτόχρονη δήλωσή τους για το ζήτημα αυτό στη σχολική Σύμβουλο της Προσχολικής Αγωγής, 

Ø  Άγιος Δημήτριος Αττικής: 17 στις 19 Προϊσταμένες δήλωσαν απεργία – αποχή

Ø  Ηλιούπολη: 21 στις 24 Προϊσταμένες δηλώσαν απεργία – αποχή

Ø  Καλλιθέα –Μοσχάτο: 22 στις 24 Νηπιαγωγούς δηλώσαν απεργία –αποχή

Ø  Πρέβεζα: καθολική άρνηση Νηπιαγωγών για συμμετοχή τους στην αξιολόγηση

Ø  Σύλλογος Αριστοτέλης:  28 προϊσταμένες δηλώνουν απεργία-αποχή

Ø   Σύλλογος «Κ.ΣΩΤΗΡΙΟΥ» Αν.Αττική:  25  δήλωσαν απεργία – αποχή

Ø  Ικαρία: καθολική  συμμετοχή των  Προϊσταμένων  Νηπιαγωγών της Ικαρίας   στην απεργία αποχή

Ø  Σύλλογος Κορινθίας: 17  προϊσταμένες δηλώνουν Απεργία αποχή  και πρόθεση παραίτησης

Ø  Α Σύλλογος  Αθηνών: 30 νηπιαγωγοί έχουν υπογράψει αποχή-απεργία

Ø Πειραιάς: (από τους συλλόγους «Πλουμπίδης», Νίκαια, «Πρόοδος», «Ρήγας Φεραίος», Κορυδαλλός) 83 από τις 126 προϊσταμένες δήλωσαν εγγράφως στον διευθυντή εκπαίδευσης Πειραιά και στις σχολικές συμβούλους τη συμμετοχή τους στην απεργία-αποχή

Ø  Ξάνθη :Οι 33 από τις 44 Προϊσταμένες που κλήθηκαν στις συναντήσεις αρνήθηκαν να παρουσιαστούν και υπέγραψαν τη δήλωση συμμετοχής στην απεργία – αποχή. Οι δηλώσεις κατατέθηκαν όλες μαζί κατά τη διάρκεια της παράστασης από το Δ.Σ. του Συλλόγου -συνοδευόμενο από τις νηπιαγωγούς- στον Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Ø  Άνω Λιόσια-Ζεφύρι-Φυλή: 12 στις 15 προϊσταμένες δηλώσαν απεργία -αποχή 

Ø  Δ Διεύθυνση Αθηνών:  σε σύνολο 96 προϊσταμένων Νηπιαγωγείων 68 προϊσταμένες συμμετέχουν στην απεργία αποχή.

 

Επίσης στο Δημόσιο η ΑΠΟΧΗ της ΑΔΕΔΥ μπλόκαρε την αξιολόγηση του Μητσοτάκη, ο οποίος ετοιμάζεται τώρα να καταθέσει νέο νόμο για την αξιολόγηση των υπαλλήλων καθώς ο παλιός (αυτός που ψηφίστηκε …πέρσι) πετάχτηκε από τους δημόσιους υπαλλήλους στο καλάθι των αχρήστων.