ΟΛΜΕ προς Λοβέρδο: Δεν διαπραγματευόμαστε με κανέναν τις κινητοποιήσεις μας

2014-11-02 07:01

 

Τι άλλο θα ακούσουμε από το στόμα του υπουργού Παιδείας; Απαίτησε, στη συνάντηση του με το ΔΣ της ΟΛΜΕ να μην κινητοποιούνται οι εκπαιδευτικοί όταν ο ίδιος επισκέπτεται σχολεία ή παρίσταται σε εθνικές και θρησκευτικές γιορτές! Τον ενοχλούν οι μαχητικές αντιδράσεις και η δημοσιότητα που παίρνουν. Δεν έχει πρόβλημα λέει, να συναντιέται με τα εκπαιδευτικά σωματεία. Λίγο έλειψε να συμπληρώσει: αρκεί να είναι ήσυχες, χωρίς συνθήματα, χωρίς διαδηλωτές και να καθορίζει εκείνος τι θα λέγεται μετά στα ΜΜΕ! Τελικά η εξουσία δεν έχει καμία επικοινωνία με τον πραγματικό κόσμο! Και το χειρότερο θεωρεί ότι μπορεί ακόμα και σήμερα, που με την πολιτική τους έχουν γονατίσει οικονομικά και εργασιακά το λαό, να γονατίσουν και την αντίστασή του! Ή μάλλον να την καθοδηγήσουν με τον παλιό, κλασικό τρόπο. Μας επιτρέπουν να αντιδρούμε, να φωνάζουμε, κάποιες φορές και να διαδηλώνουμε, ενάντια στην πολιτική τους, όλα "κόσμια" και συμβολικά, εντός των πλαισίων που η κυβέρνηση καθορίζει κάθε φορά. Αρκεί να μην έχουν οι αγώνες μας μαχητικότητα, αποφασιστικότητα, πολιτικό προσανατολισμό... γιατί τότε δε θα είναι συμβολικοί... αλλά ανατρεπτικοί! Κι η οικονομική και πολιτική εξουσία την ανατροπή της πολιτικής της τρέμει!!!


πηγή: https://www.alfavita.gr/

 

Τι αναφέρει η ΟΛΜΕ

Share

Απέρριψαν κατηγορηματικά οι εκπρόσωποι των καθηγητών την πρόταση του υπουργού Παιδείας για μορατόριουμ κινητοποιήσεων σε ό,τι αφορά τις εθνικές και τις θρησκευτικές εορτές.

 

«Δεν διαπραγματευόμαστε με κανέναν, το πότε, το πού και το πώς των κινητοποιήσεών μας» απάντησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ στον κ. Λοβέρδο, κατά τη συνάντηση που είχαν. 

 

«Έκανα μία πρόταση μετά τα μέτρα τα οποία υπήρξανε στις πρόσφατες παρελάσεις. Παρεκάλεσα, ζήτησα να υπάρξει ένα μορατόριουμ, ας πούμε για την 25η Μαρτίου, μετά από λίγους μήνες, ή, αν το πούμε γενικότερα, για τις εθνικές επετείους και γιορτές, λίγες στιγμές το χρόνο είναι αυτές, να μην παρακωλύονται οι εκδηλώσεις των επετείων επειδή, και εκείνη τη στιγμή τη θεωρεί, ένας συνδικαλιστικός φορέας ότι είναι η στιγμή κατάλληλη να εκφράσει τις απόψεις του για κάποιο θέμα που τον απασχολεί», ανέφερε ο υπουργός Παιδείας μετά το πέρας της συνάντησης.

 

«Επίσης ζήτησα από την ΟΛΜΕ, επειδή κινούμαι σε όλη τη χώρα και επειδή έχω απόλυτη διάθεση και εκεί που κινούμαι να βλέπω και τις ΕΛΜΕ και τις τοπικές ΔΟΕ, να ορίζουμε ειδική συνάντηση και να εκφράζονται εκεί με όποιον τρόπο θέλουν, το πιο μαχητικό, τις δικές τους απόψεις, να προωθούν τα θέματα τους αλλά να μην παρακωλύουν τις εκδηλώσεις στις οποίες θέλω εγώ να παραστώ ή τις οποίες το υπουργείο Παιδείας διοργανώνει, να μην παρακωλύεται η εκ μέρους μου άσκηση αυτοπρόσωπης εποπτείας σε όλη την Ελλάδα», πρόσθεσε.