Νέο email-πρόκληση από την τρόικα-Ζητούν να μη δοθεί καμιά νέα σύνταξη για το 2014

2013-12-11 21:46
 

 

Μία νέα προκλητική απαίτηση των δανειστών έφτασε μέσω email στα επιτελεία των συναρμόδιων υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών. Οι δανειστές ζητούν την απαγόρευση έκδοσης νέων συνταξιοδοτικών αποφάσεων για το 2014.

Όπως γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, το ενδεχόμενο αυτό τέθηκε ξεκάθαρα και υπό τη μορφή διευκρινιστικών ερωτήσεων σε ένα από τα email που ανταλλάσσουν σε καθημερινή βάση οι εκπρόσωποι της τρόικας με στελέχη των υπουργείων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Τρόικα ζητά να πληροφορηθεί για το ύψος στο οποίο θα διαμορφώνονταν οι πληρωμές συντάξεων για το 2014-2017, με την πρόβλεψη να μην υπολογιστεί στις δαπάνες αυτές καμία καινούργια σύνταξη από την επόμενη χρονιά.

Το email στην ουσία δείχνει για ακόμα μία φορά πως οι δανειστές επιμένουν στην σκληρή γραμμή, απαιτούν να μπει φρένο στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και να απαγορευτεί ακόμη και η έκδοση νέων συντάξεων.

Είναι η πρώτη φορά που το ενδεχόμενο «φραγής» στις νέες συντάξεις μπαίνει στο τραπέζι των συζητήσεων από τη πλευρά των δανειστών στην περίπτωση που δεν ανακοπεί η αθρόα έξοδος των ασφαλισμένων προς τη συνταξιοδότηση. Στην πράξη οι δανειστές είναι σαν να λένε ότι και να βγαίνει κάποιος στη σύνταξη είτε με χαμηλά είτε με αυξημένα όρια ηλικίας δεν θα πληρώνεται!

Η απάντηση που δόθηκε στα στελέχη της Τρόικα ήταν ότι στην περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο "παγώσει" η πληρωμή νέων συντάξεων το 2014, τότε τα ποσά που θα χρειαστούν τα Ταμεία για την επόμενη χρονιά θα είναι αυτά που θα καταβάλουν σε όσους είναι ήδη συνταξιούχοι και πληρώνονται στις 20 με 23 Δεκεμβρίου.

Αν η Τρόικα περάσει την ακραία αυτή πρόβλεψη, τότε τινάζονται στον αέρα πάνω από 160.000 ασφαλισμένοι που είναι σε λίστα αναμονής για σύνταξη κυρίως από το ΙΚΑ.Πηγή: Νέο email-πρόκληση από την Τρόικα -Ζητούν να μην δοθεί καμία νέα σύνταξη για το 2014 | iefimerida.gr