ΜΑΤ στην Πρυτανεία και προσαγωγές φοιτητών

2013-07-09 08:54

πηγή: https://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CF%86%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%80%CF%8D%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%B1

Στην προσαγωγή φοιτητών του πανεπιστημίου Αθηνών, που προσπάθησαν νωρίτερα να εμποδίσουν τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοίκησης, προχώρησε η αστυνομία, κάνοντας μάλιστα και χρήση χημικών.

Οι δυνάμεις καταστολής κλήθηκαν από μέλη του Συμβουλίου όταν περίπου 100 φοιτητές από σχολές του ΕΚΠΑ προσπάθησαν να εμποδίσουν τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοίκησης στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου (στα Προπύλαια). 
Άνδρες των ΜΑΤ μπήκαν μέσα στο κτίριο και προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ 31 άτομα. Επεισόδια ξέσπασαν όταν άλλοι φοιτητές που βρίσκονταν στο σημείο επιχείρησαν να εμποδίσουν την αστυνομική κλούβα να αναχωρήσει. Ακολούθησαν συγκρούσεις και χρήση χημικών.

"Πήγαν να διαμαρτυρηθούν και να θέσουν τα αιτήματά τους. Απρόκλητα και χωρίς να συμβεί απολύτως τίποτα παρενέβη η αστυνομία και περικυκλώθηκε το πρώτο πανεπιστήμιο της χώρας από δυνάμεις καταστολής", δήλωσε διοικητικός υπάλληλος της Πρυτανείας που ήταν παρών στο συμβάν, σύμφωνα με το naftemporiki.gr. «Πηγαίνουν άνθρωποι μεσ' στις κλούβες στη ΓΑΔΑ χωρίς να χουν κάνει απολύτως τίποτα», πρόσθεσε.

Ύστερα από αρκετές ώρες κράτησης και αφού εκατοντάδες φοιτητές και εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από τη ΓΑΔΑ, οι φοιτητές αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.