Λουκάς Καβακλής αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΠΕ Α' Αθήνας, ενημερωτικό για συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ 3/2/2015

2015-02-04 07:18

 

2ο Ενημερωτικό Σημείωμα για το ΠΥΣΠΕ Α Αθήνας

 

Δώδεκα εκπαιδευτικοί σε αργία στην Α Αθήνας!!!

 

Με βάση το νόμο – τερατούργημα για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων 12 εκπαιδευτικοί στην Α Αθήνας έχουν ήδη τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία!!!

 

Κανείς από αυτούς δε διώκεται για παραπτώματα ποινικού δικαίου.

 

Η συντριπτική πλειοψηφία είναι συνάδελφοι που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα υγείας, των οποίων η θέση σε μια δίκαιη και ανθρώπινη κοινωνία θα ήταν να προσφέρουν διοικητικό έργο ή να βγουν σε πρόωρη συνταξιοδότηση και όχι να τιμωρούνται με την αιτιολογία της ανάρμοστης συμπεριφοράς.

 

Κάποιοι συνάδελφοι διώκονται για αδικαιολόγητη απουσία από τα καθήκοντά τους, όμως και αυτοί είχαν κάνει αίτηση για άδειες άνευ αποδοχών (κυρίως για απουσία στο εξωτερικό για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους) που δεν υπέγραψε ποτέ ο πρώην υπουργός Παιδείας κ Λοβέρδος αν και εγκρίθηκαν από το ΑΠΥΣΠΕ.

 

Απαιτούμε από τη νέα κυβέρνηση την άμεση κατάργηση του αντιδραστικού πειθαρχικού δίκαιου για τους δημόσιους υπάλληλους και την ηθική και οικονομική αποκατάσταση όλων όσων άδικα τέθηκαν σε αργία με βάση τις διατάξεις του.

 

ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Α' ΠΥΣΠΕ ΑΘΗΝΩΝ

 

1)      Τοποθέτηση υποδιευθυντή στο 10ο ΔΣ Αθηνών

Υπήρξε μόνο ένας υποψήφιος, για τον οποίον είχε θετική γνώμη και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου, ο οποίος και τοποθετήθηκε σε αντικατάσταση συναδέλφου που συνταξιοδοτήθηκε.

 

2)      Τοποθέτηση αναπληρώτριας προϊσταμένης στο 49Νηπ Αθηνών

Τοποθετήθηκε αναπληρώτρια προϊσταμένη στο 49 Νηπιαγωγείο λόγω μακροχρόνιας απουσίας της προϊσταμένης. Στη συναδέλφισσα θα καταβληθεί αναδρομικά το επίδομα θέσης από 27/12/2014

 

3)      Χορήγηση αδειών άσκησης ιδιωτικού έργου

Δόθηκε άδεια εξάσκησης ιδιωτικού έργου στους 12 συναδέλφους που είχαν υποβάλλει αίτηση.

Για τις περιπτώσεις συναδέλφων που ζήτησαν άδεια πέρα των 10 ωρών εβδομαδιαίως το ΠΥΣΠΕ αποφάσισε να απευθύνει ερώτημα στο Υπουργείο Παιδείας για τη δυνατότητα να ικανοποιήσει το αίτημά τους.

 

4)      Αναγνώριση μεταπτυχιακών τίτλων

Αναγνωρίστηκαν οι τίτλοι και των έξι συναδελφισσών/ων που προσκόμισαν τα αναγκαία δικαιολογητικά.

 

5)      Αναγνώριση διδακτορικού διπλώματος

Αναγνωρίστηκαν οι τίτλοι και των δυο συναδέλφων που υπέβαλλαν τους τίτλους τους.

 

6)      Εγκρίθηκε αίτηση απαλλαγής συναδέλφου από ανάθεση κατ οίκον διδασκαλίας κατόπιν αίτησής της

 

7)      Αίτηση για αναδρομική χορήγηση επιδόματος διευθυντή και υπεύθυνου ολοήμερου σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα

Έγινε αποδεκτή η αίτηση του συναδέλφου για καταβολή του επιδόματος διευθυντή από 18/9/2014 έως και 14/10/2014. Η αίτηση για χορήγηση επιδόματος υπεύθυνου ολοημέρου είχε γίνει αποδεκτή με προηγούμενη πράξη του Α ΠΥΣΠΕ Αθήνας.

 

8)      Αποσπάσεις – προσωρινές τοποθετήσεις εκπαιδευτικών

Έγιναν έξι αποσπάσεις εκπαιδευτικών, λόγω επιστροφή των συναδέλφων που αντικαθιστούσαν, σε κενές θέσεις σχολείων και νηπιαγωγείων , κατόπιν δικής τους αίτησης ομόφωνα.

Πραγματοποιήθηκαν και δύο αποσπάσεις με τη μορφή της υποχρεωτικής μετακίνησης τις οποίες είχε κάνει η διευθύντρια εκπαίδευσης κάνοντας χρήση του «διευθυντικού δικαιώματος» τις οποίες καταψηφίσαμε και οι δύο αιρετοί.

 

Επισημαίνουμε την άμεση ανάγκη κατάργησης του «διευθυντικού δικαιώματος υποχρεωτικής μετακίνησης εκπαιδευτικών» που καταργεί κάθε εργασιακό δικαίωμα των εκπαιδευτικών.

 

Λουκάς Καβακλής

αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΠΕ Α Αθήνας

εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

(ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ)

τηλ. 6949294781

αναπληρωματικός: Κλιάφα Άρτεμις

τηλ. 6986590304

Mail: paremvas.loukaskavaklis@gmail.com

www.paremvasis.gr

Αθήνα 3/2 2015