Έκκληση για την Παλαιστίνη που απεύθυναν Παλαιστινιακές οργανώσεις προς την ελληνική Βουλή και όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες πλην Χρυσής Αυγής.

2014-07-22 20:46

ΕΚΚΛΗΣΗ

 

 

ΠΡΟΣ:

Τον Αξιότιμο Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων,

Τους Αξιότιμους Αντιπροέδρους και Κοσμήτορες της Βουλής των Ελλήνων,

Τον κ. Πρόεδρο και τα Μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων,

Τον κ. Πρόεδρο και τα Μέλη της Ομάδας Ελληνο-Παλαιστινιακής Φιλίας,

Προς κ.κ. Βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων [πλην «Χρυσής Αυγής»]

 

  

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Κυρίες και Κύριοι,

 

Αυτές τις ημέρες διεξάγεται για άλλη μια φορά στρατιωτική επίθεση από το κράτος του Ισραήλ ενάντια στον άμαχο παλαιστινιακό λαό στη Λωρίδα της Γάζας, που είναι σε καθεστώς κατοχής κατά τη διεθνή νομοθεσία, πολεμική ενέργεια που παραβιάζει την 4η Σύμβαση της Γενεύης (1949). Και τα δύο πρωτόκολλα που ακολούθησαν τη συμφωνία τονίζουν την προστασία των αμάχων σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης. Επίσης, σύμφωνα με το Καταστατικό της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (1998), η διάπραξη συγκεκριμένων εγκλημάτων (όπως, μεταξύ άλλων, φόνοι, εξόντωση, απέλαση ή εξαναγκαστική μεταφορά πληθυσμού, φυλάκιση, βασανιστήρια, δίωξη συγκεκριμένων ομάδων για πολιτικούς, φυλετικούς, εθνικούς, πολιτιστικούς και θρησκευτικούς λόγους, και το έγκλημα του απαρτχάιντ), ως μέρος ευρείας και συστηματικής επίθεσης εναντίον οποιουδήποτε άμαχου πληθυσμού, θεωρείται έγκλημα κατά της ανθρωπότητας (άρθρο 7).

 

Επίσης συγκεκριμένα εγκλήματα (μεταξύ άλλων, επιθέσεις με πρόθεση κατευθυνόμενες κατά του αμάχου πληθυσμού ως τέτοιου ή εναντίον αμάχων ατομικά, εκτεταμένη καταστροφή και ιδιοποίηση περιουσίας, οι οποίες δεν δικαιολογούνται από τη στρατιωτική αναγκαιότητα και τελούνται παράνομα και αυθαίρετα) αποτελούν εγκλήματα πολέμου για τα οποία επίσης έχει αρμοδιότητα το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (άρθρο 8). Ενώ, πράξεις οι οποίες διαπράττονται με την πρόθεση καταστροφής, εν όλω ή εν μέρει, μιας εθνικής ομάδας, ως τέτοιας, αποτελούν γενοκτονία (άρθρο 6).

 

H στρατιωτική επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας δεν αποτελεί την κλιμάκωση μιας σύγκρουσης μεταξύ δύο κρατών, αλλά την τελευταία μιας σειράς ενεργειών αγριότητας που η ισραηλινή κατοχή συνεχίζει να διαπράττει εδώ και 66 χρόνια στην Παλαιστίνη. Προηγήθηκε και συνεχίζεται η συλλογική τιμωρία των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη, δημιουργώντας κατάσταση εκδίωξης Παλαιστινίων από τα πατρογονικά τους εδάφη, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη οικοδόμηση των παράνομων, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, ισραηλινών εποικισμών και με τη συνεχιζόμενη δημιουργία του παράνομου τείχους μήκους 750 χιλιομέτρων, τη δήμευση γαιών, την καταστροφή αγροτικών καλλιεργειών και την κατεδάφιση σπιτιών. Συνεχίζονται οι μαζικές συλλήψεις και φυλακίσεις προσφάτως απελευθερωμένων κρατουμένων, κάτι που παραβιάζει τη συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων.

 

Το Ισραήλ ως κατοχική δύναμη, με τη συνεργασία της Αιγύπτου και τη συνένοχη ανοχή της διεθνούς κοινότητας, έχει μετατρέψει τη Γάζα σε μια υπαίθρια φυλακή για 1,7 εκατομμύρια Παλαιστινίους έχοντας επιβάλει έναν απάνθρωπο αποκλεισμό εδώ και επτά χρόνια, παραβιάζοντας τη Σύμβαση της Γενεύης περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων των υπό στρατιωτική κατοχή λαών .

 

Πρέπει να δοθεί στον Παλαιστινιακό λαό το δικαίωμα αυτοδιάθεσης, της πραγματικής κυρίαρχης κρατικής οντότητας στα εδάφη του στα σύνορα πριν την 4/6/1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, και το δικαίωμα της επιστροφής όλων των προσφύγων, βάσει της απόφασης 194 του Ο.Η.Ε. Πρέπει να αποφυλακιστούν όλοι οι Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι/ες, συμπεριλαμβανομένων των δεκάδων συναδέλφων σας, εκλεγμένων βουλευτών.

 

Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται ο παράνομος εποικισμός των κατεχόμενων εδαφών. Όλοι οι εποικισμοί είναι παράνομοι (βλ. 4η Σύμβαση της Γενεύης, άρθρο 49), και όλοι οι έποικοι πρέπει να εγκαταλείψουν τα κατεχόμενα εδάφη της Δυτικής Όχθης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

 

Ο κάθε κατακτημένος λαός έχει το δικαίωμα στην αντίσταση με όλα τα μέσα, σύμφωνα με την απόφαση A/RES/3246 (XXIX) της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 29 Νοεμβρίου 1974.


Κάνουμε έκκληση προς τα θεσμικά όργανα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στις κοινοβουλευτικές ομάδες και τους βουλευτές [πλην «Χρυσής Αυγής»], να συμβάλετε ενεργά για:

 

- Να σταματήσει άμεσα ο απάνθρωπος βομβαρδισμός και ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας.

 

- Να αναδειχθούν άμεσα οι παραβιάσεις των διεθνών συμβάσεων και αποφάσεων του ΟΗΕ από το Ισραηλινό κράτος, όπως το ζήτημα των παράνομων εποικισμών στη Δυτική Όχθη.

 

- Να εξεταστούν τα μέτρα που μπορούν να πιέσουν προς τις παραπάνω δύο κατευθύνσεις (όπως αναθεώρηση ή πάγωμα διακρατικών συμβάσεων).

 

-Να σταματήσει η ατιμωρησία των Ισραηλινών που ευθύνονται για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

 

- Να συγκληθεί η Ομάδα Φιλίας Ελλάδας-Παλαιστίνης της Βουλής.

 

- Να οργανωθεί αντιπροσωπεία βουλευτών όλων των κομμάτων [πλην «Χρυσής Αυγής»] για να επισκεφθεί τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.

 

- Να συμβάλλουν και να στηρίξουν τις εκκλήσεις για ανθρωπιστική βοήθεια (ιατροφαρμακευτικό υλικό κ.λπ.) προς τη βομβαρδιζόμενη Γάζα.

 

Με τιμή,

 

- Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών Ελλάδας

- Γενική Ένωση Παλαιστινίων Φοιτητών Ελλάδας

- Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων Ελλάδας

- Σύλλογος Al Awda για το Δικαίωμα της Επιστροφής Προσφύγων

- Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας

 - Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για την Γάζα»

- Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό «Ιντιφάντα»