ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ 6ου Δ. ΣΧ. ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΣΤΟ Α΄ ΤΜHΜΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Π.Ε. ΚΑΙ Δ.Ε. ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ!

2014-03-20 10:15

Με βάση το πόρισμα της ΕΔΕ που είχε διενεργήσει ο Διευθυντής του 1ου Δ. Σχ. Αγίων Αναργύρων κ. Αλεξανδράτος Χαράλαμπος για τους Διευθυντές των 3ου και 6ου Δημοτικών Σχολείων Καισαριανής, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής κ. Γκίνης απαλλάσσει τους Διευθυντές (πρώην και νυν) του 3ου Δημοτικού Σχολείου και παραπέμπει το Διευθυντή του 6ου Δημοτικού στο Α΄ Τμήμα του Πειθαρχικού Συμβουλίου Αττικής.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας θεωρεί ότι οι κατηγορίες για τις οποίες παραπέμπεται ο συνάδελφος Καραντζής Διονύσης, Διευθυντής του 6ου Δημ. Σχολείου Καισαριανής, είναι αβάσιμες και έπρεπε να αθωωθεί, όπως έγινε με τους δυο Διευθυντές του 3ου Δημ. Σχολείου Καισαριανής. Οι κατηγορίες για τις οποίες παραπέμπεται ο συνάδελφος είναι γιατί, ως υπεύθυνος εγγραφών του συγκροτήματος των 3ου και 6ου Δ. Σχ. Καισαριανής, τον Ιούνη του 2013, έγραψε παιδιά στην Α΄ Δημοτικού εκτός ορίων και γιατί δημιούργησε 4 τμήματα στην Α’ Δημοτικού ενώ κατά την υπηρεσία έπρεπε να δημιουργηθούν 3 τμήματα και μάλιστα στο 1 τμήμα στο 6ο Δημοτικό Καισαριανής αντί για 2 που έγιναν.

Η πρώτη κατηγορία, των εγγραφών εκτός ορίων, είναι αστήρικτη και άδικη γιατί, όπως αποδεικνύεται από τα αντίστοιχα παραστατικά, οι ελάχιστες εγγραφές εκτός ορίων είναι απολύτως δικαιολογημένες γιατί είναι παιδιά από μετακόμιση, αδέλφια και παιδιά εκπαιδευτικών.

Το όλο κατηγορητήριο, ιδιαίτερα η δεύτερη κατηγορία για τη δημιουργία 4 τμημάτων αντί για 3, στηρίχθηκε στη λανθασμένη παραδοχή ότι τα δύο σχολεία, 3ο και 6ο Καισαριανής, είναι συστεγαζόμενα, πράγμα που δεν προκύπτει από πουθενά, αντίθετα και η ίδια η υπηρεσία τα αντιμετώπιζε ως τώρα ως ξεχωριστά σχολεία ενός συγκροτήματος.

Ως Δ.Σ. θεωρούμε αστήριχτες τις κατηγορίες παραπομπής του συναδέλφου. Θεωρούμε ότι έκανε το αυτονόητο, ως διευθυντής δημοτικού σχολείου, ως εκπαιδευτικός και ως μέλος του Συλλόγου «ΠΕ ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» και του Κλάδου γενικότερα. Υπερασπίστηκε το δικαίωμα των παιδιών της συγκεκριμένης περιοχής της Καισαριανής να έχουν (εφόσον υπήρχαν και οι αντίστοιχες προϋποθέσεις: αίθουσες, εκπαιδευτικοί...), καλύτερη εκπαιδευτική διαδικασία, όπως άλλωστε το δικαιούνται. Υπερασπίστηκε το δικαίωμα των γονιών να έχουν τα παιδιά τους τμήματα με παιδαγωγικά αποδεκτό αριθμό μαθητών και να μη στοιβάζονται στις αίθουσες. Υπερασπίστηκε το δικαίωμα των εκπαιδευτικών να εργαστούν στο σχολείο οργανικής τους και δεν έγινε συνεργός στο πρωτοφανές που συνέβη τη φετινή σχολική χρονιά να μετακινούνται εκπαιδευτικοί με οργανική θέση σε άλλες περιοχές και στη θέση τους, όταν προέκυπτε ανάγκη, να έρχονται αναπληρωτές! Υπερασπίστηκε σε τελευταία ανάλυση τη θέση των εκπαιδευτικών σωματείων να μη γίνει καμία σύμπτυξη, συγχώνευση, να μη χαθεί κανένα τμήμα και στον αγώνα αυτό ήταν ενωμένοι εκπαιδευτικοί, γονείς, εργαζόμενοι της περιοχής μας.

Με βάση τα παραπάνω:

Δηλώνουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι θα βρισκόμαστε δίπλα στο συνάδελφο που διώκεται και θα τον στηρίξουμε ως τη δικαίωσή του. Πρόκειται για  δίωξη που έχει ως στόχο τον εκφοβισμό και την υποταγή διευθυντών και εκπαιδευτικών προκειμένου να μην υπάρξουν αντιστάσεις και αντιδράσεις στις χιλιάδες κλεισίματα, συγχωνεύσεις συμπτύξεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να πατάνε πάνω στους εκπαιδευτικούς για να διευκολύνουν να περνά η βάρβαρη αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική είναι γελασμένοι. Όσο αυτοί θα συνωστίζονται στους αντιλαϊκούς κυβερνητικούς διαδρόμους τόσο εμείς θα αντιπαλεύουμε και αυτή την πολιτική αλλά και τους ίδιους.

-  Να σταματήσει τώρα η βιομηχανία διώξεων σε εκπαιδευτικούς που έχει στηθεί σε όλη την Ελλάδα.

-  Να καταργηθεί τώρα ο νόμος για το πειθαρχικό που ποινικοποιεί τα πάντα, σπιλώνει εκπαιδευτικούς και καταργεί το τεκμήριο αθωότητας κάνοντας την οποιαδήποτε παραπομπή από τα πριν ενοχή και καταδίκη.