Καταγγελία του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου σε σχολική σύμβουλο

2014-01-28 06:45
 

 

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου καταγγέλλει την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά της σχολικού συμβούλου ειδικής αγωγής της περιοχής ευθύνης του Συλλόγου μας κας Χιουρέα Ουρανίας σε βάρος μελών του Συλλόγου μας – αναπληρωτών ΕΣΠΑ παράλληλης στήριξης κατά τη διάρκεια σεμιναρίου που οργανώθηκε από την ίδια για τους αναπληρωτές ΕΣΠΑ, την Παρασκευή 24 – 1 – 2014 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Στεφάνου.

Συγκεκριμένα η κα σχολικός σύμβουλος ειδικής αγωγής, αφού συγκέντρωσε τους συναδέλφους αναπληρωτές ΕΣΠΑ παράλληλης στήριξης, άρχισε να απευθύνεται στους συναδέλφους με την «αυθεντία» της σχολικής συμβούλου τονίζοντας τους την αναγκαιότητα της εφαρμογής των νόμων πάνω στο αντικείμενο της δουλειάς τους, χωρίς καν να αναφερθεί στα όποια προβλήματα έχουν αντιμετωπίσει ή αντιμετωπίζουν ως τώρα οι συνάδελφοι μας στα σχολεία που έχουν τοποθετηθεί με παράνομο και παράτυπο τρόπο, με την ανοχή της κας σχολικού συμβούλου ειδικής αγωγής, αφού οι τοποθετήσεις τους έγιναν όχι επί συγκεκριμένων μαθητών που χρήζουν παράλληλης στήριξης, αλλά σε σχολικές μονάδες που αντιμετώπιζαν τα περισσότερα προβλήματα (κατόπιν αξιολόγησης των σχολικών συμβούλων), λόγω ελλείψεων πιστώσεων για την πρόσληψη ικανού αριθμού εκπαιδευτικών σύμφωνα με τις ανάγκες της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας (υπάρχουν ακόμα 112 κενά σε εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης – εγκεκριμένες περιπτώσεις από το ΚΕΔΥ) και στην ερώτηση – τοποθέτηση συναδέλφου αναπληρωτή παράλληλης στήριξης και μέλους του Συλλόγου μας (Μουσταφάογλου Γκίκαλη – Δασκάλου Παράλληλης Στήριξης στο 5ο Δημ. Σχ. Μελισσίων) πώς είναι δυνατόν να ανέχεται την παρανομία αυτή (στο ζήτημα των τοποθετήσεων των αναπληρωτών ΕΣΠΑ), ενώ επικαλείται και συστήνει την πλήρη εφαρμογή των νόμων, αντί να απαντήσει στους συναδέλφους προέτρεπε τη γραμματέα της να καταγράψει το όνομα του συναδέλφου, ο οποίος το είχε ήδη δηλώσει.   

Ακόμα χειρότερα και συνεχίζοντας τις μεθόδους τρομοκράτησης και εκφοβισμού των συναδέλφων μας αναπληρωτών ΕΣΠΑ  παράλληλης στήριξης, η κα σχολικός σύμβουλος απαντώντας στις ερωτήσεις των συναδέλφων και στη συγκεκριμένη παρέμβαση του παραπάνω συναδέλφου και μέλους του Συλλόγου μας αναφορικά με την αναγκαιότητα προσλήψεων ικανού αριθμού αναπληρωτών για την ικανοποίηση των εκρηκτικών ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης στη Β΄ Δ/νση Π. Ε. Αθήνας, ώστε να πάψει να υφίσταται το απαράδεκτο – αντιπαιδαγωγικό και παράνομο φαινόμενο του διαμοιρασμού των ωρών των συναδέλφων σε περισσότερους του ενός μαθητές, παρά το γεγονός ότι οι διαγνώσεις των ΚΕΔΥ μιλούν για  πλήρη κάλυψη των ωρών παραμονής στο σχολείο των συγκεκριμένων μαθητών με εκπ/κούς παράλληλης στήριξης, είπε: ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ! ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ!

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου θεωρεί ότι όσοι υπηρετούν τις βαθιά αντιλαϊκές – αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ, όπως ακριβώς κάνει η σχολικό σύμβουλος ειδικής αγωγής κα Ουρανία Χιουρέα, καταφεύγουν σε τέτοιου είδους αντιδημοκρατικές και αντιεπιστημονικές μεθόδους για να δικαιολογήσουν τις θέσεις τους  και να επιβάλλουν στους εκπαιδευτικούς αυτές τις πολιτικές, ιδιαίτερα όταν εκείνοι (οι εκπαιδευτικοί) αγωνίζονται και διεκδικούν για την ανατροπή τους.

Από την πλευρά μας κάνουμε ξεκάθαρο σε όλους αυτούς και την κα σχολικό σύμβουλο ειδικής αγωγής ότι θα μας βρουν μπροστά τους – αντίθετους, ενωμένους και μαχόμενους ενάντια σε αυτές τις πολιτικές που με τον εκφοβισμό και την καταστολή προσπαθούν να επιβάλλουν.

 

Καλούμε την κα σχολικό σύμβουλο ειδικής αγωγής να σταματήσει άμεσα να παραπληροφορεί και να εκφοβίζει τους συναδέλφους μας αναπληρωτές παράλληλής στήριξης και να αναλάβει το μερίδιο των ευθυνών της απέναντι στις βάρβαρες αντιλαϊκές – αντιεκπαιδευτικές πολιτικές που ανέχεται και υλοποιεί, ως θεσμικός παράγοντας της ειδικής αγωγής, οδηγώντας την ειδική αγωγή στη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση.

 

Καλούμε τους συναδέλφους μας αναπληρωτές παράλληλης στήριξης να μην υποκύπτουν σε πιέσεις και απειλές της διοίκησης και της σχολικής συμβούλου ειδικής αγωγής, αλλά για οποιαδήποτε παράνομη και παράτυπη εντολή να ενημερώνουν άμεσα το Δ. Σ. του Συλλόγου μας.

 

Καθήκον όλων των εκπαιδευτικών που εμπλέκονται αυτή τη στιγμή με την ειδική αγωγή, από όποια θέση κι αν βρίσκονται, είναι να παλέψουμε συνολικά και μαζικά για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν Παιδείας, ώστε να μη ιδιωτικοποιηθούν κομμάτια της, όπως η ειδική αγωγή.

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΑΠΌ ΤΟΝ Γ. Κ. Π.

ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ