Καταγγελία στη διευθύντρια του 4ου ΔΣ Μεγάρων (ανακρίτρια σε προκαταρκτική) για απόπειρα παρεμπόδισης του ΔΣ να υπερασπίσει διωκόμενο εκπαιδευτικό

2014-03-25 10:53

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε «Αριστοτέλης» καταγγέλλει τη Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων για απόπειρα τρομοκράτησης και εκφοβισμού του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου εκπ/κών Π.Ε. Δυτικής Αττικής, μέσω της παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης και της άσκησης παράνομης βίας σε μέλος του Δ.Σ.

            Συγκεκριμένα της Παρασκευή 14 Μαρτίου μέλος του Δ.Σ του συλλόγου εκπ/κών Π.Ε. Δυτικής Αττικής παραβρέθηκε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων, υλοποιώντας απόφαση του Δ.Σ, (όπως προβλέπεται από το νόμο 1264) προκειμένου να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του σε συνάδελφο και μέλος του συλλόγου που εξεταζόταν στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης την οποία διενεργούσε η διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου.

            Το μέλος του Δ.Σ προσήλθε στο γραφείο όπου θα διεξαγόταν η προκαταρκτική πριν αρχίσει η διαδικασία και δήλωσε στην ανακρίτρια ότι επιθυμεί να καταθέσει δήλωση συμπαράστασης εκ μέρους του Δ.Σ και στη συνέχεια να αποχωρήσει. Η ανακρίτρια (που σημειωτέων δεν είναι μέλος του συλλόγου) εξαγριώθηκε και καταφερόμενη εναντίον των συνδικαλιστών, αποχώρησε από το χώρο, κλειδώθηκε στο γραφείο της και ειδοποίησε την άμεση δράση! Ύστερα από 20 περίπου λεπτά και ενώ το περιπολικό είχε φτάσει στην είσοδο της αυλής, βγήκε από το γραφείο της, κρατώντας κλειδιά, κλείδωσε το μέλος του Δ.Σ στο κτίριο του σχολείου, κατευθύνθηκε στο περιπολικό και προέτρεψε τους αστυνομικούς, αφού προηγουμένως ξεκλείδωσε την πόρτα του κτιρίου, να συλλάβουν το μέλος του Δ.Σ και να το οδηγήσουν στο Αυτόφωρο!

            Ο δικηγόρος που παρευρισκόταν για την διενέργεια της προκαταρκτικής, έκπληκτος παρενέβη και ζήτησε να μάθει ποιο αδίκημα διέπραξε το μέλος του Δ.Σ. Η διευθύντρια δεν επικαλέστηκε κάποια κατηγορία και το περιστατικό έλαβε τέλος.

            Το Δ.Σ του συλλόγου μας δηλώνει ότι τέτοιες ακραίες αυταρχικές ενέργειες εντάσσονται στη γενικευμένη προσπάθεια συκοφάντησης, τρομοκράτησης, φίμωσης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.

             Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να κυριαρχήσει ο φόβος, ο αυταρχισμός και η υποταγή και θα δυναμώσουμε τη φωνή μας διεκδικώντας   όλα όσα  δικαιούνται οι εργαζόμενοι και που τόσο βάναυσα τους έχουν αφαιρέσει

 Δηλώνουμε ότι θα είμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια φίμωσης της ελεύθερης και αγωνιστικής  συνδικαλιστικής δράσης, που στόχο έχει να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς και συνολικά τους εργαζόμενους που έχουν πολιτική δράση μέσα στους συλλόγους και στα σωματεία τους. 

      Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας! Συσπειρωνόμαστε στα Σωματεία μας και αγωνιζόμαστε ενάντια στη βάρβαρη πολιτική και σε όσους την εκφράζουν μέχρι να νικήσουμε.