Ισπανία: Μαζικές εξώσεις

2013-12-11 22:44
 

 

πηγή: https://www.alfavita.gr/arthron/%CE%AD%CE%BE%CE%B9-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B9%CF%83%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CE%B5%CE%BE%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82

Η Ισπανία σημείωσε ανάπτυξη 0,1% στο τρίτο τρίμηνο του έτους, μετά από διετή ύφεση. Η χώρα καταγράφει παρόλα αυτά τρομακτική ανεργία της τάξης του 26%.

 

Νωρίτερα φέτος, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε εναντίον των ισπανικών νόμων για τις εξώσεις, οι οποίοι δυσκολεύουν τους ιδιοκτήτες να αποτρέψουν τις εξώσεις που ζητούν οι τράπεζες. 

Η τρομακτική ανεργία και η φούσκα των ακινήτων προκάλεσαν μεγάλη αύξηση στις εξώσεις καθώς οι δανειολήπτες αδυνατούν να αποπληρώσουν τις δόσεις των στεγαστικών τους δανείων. Περισσότερες από 350.000 οικογένειες έχουν υποστεί έξωση από το ξεκίνημα της κρίσης.
Η φωτογράφος του Reuters Susana Vera απαθανάτισε την έξωση της Carmen Carmona και της οικογένειάς της. Η Carmona ζούσε σε διαμέρισμα με κοινωνικό ενοίκιο -ένα μέρος στο οποίο ένας ιδιοκτήτης ακινήτου που δεν μπόρεσε στο παρελθόν να αποπληρώσει στεγαστικό δάνειο μπορεί να μείνει στα σπίτια για ένα κοινωνικό ενοίκιο στο 30% του μισθού του. 

 

Η Carmen Carmona και ο δικηγόρος της στο σπίτι τους στη Μαδρίτη, καθώς η Αστυνομία καταγράφει τα στοιχεία των δημοσιογράφων πριν προχωρήσει στην έξωσή της.