Η απάντηση της οικογένειας του Ν. Ρωμανού: Όχι άλλα νεκρά παιδιά

2014-12-04 23:01

 

Ο κ. Αθανασίου δήλωσε χθες ότι προσπαθεί μάταια να επικοινωνήσει μαζί μας.

Είναι παράδοξο ότι δεν χρησιμοποίησε το τηλέφωνο επικοινωνίας που είχαμε θέσει στη διάθεσή του όταν, πριν από 7 ημέρες, ζητήσαμε να τον συναντήσουμε.

Είναι θλιβερό να ψεύδεται ισχυριζόμενος ότι ο Νίκος σιτίζεται με υγρή τροφή. Απαιτούμε να εκδοθεί σήμερα ιατρικό ανακοινωθέν για να φανεί η αλήθεια.

 

Ο κ. Αθανασίου προτείνει την εξ αποστάσεως μάθηση.

Είναι εξοργιστικό να δείχνει ότι αγνοεί τον λόγο ύπαρξης των αδειών σε κρατούμενους. Οι άδειες βγάζουν τον κρατούμενο από το άβατο της φυλακής για να τον επανασυνδέσουν με την κοινωνία. Οι εκπαιδευτικές άδειες κρατάνε τη μόρφωση ζωντανή, δεν την αποστειρώνουν, τη συνδέουν με το κοινωνικό περιβάλλον για να τη μετουσιώσουν σε παιδεία.

Είναι ανεπίτρεπτο να προτείνονται εικονικά δικαιώματα όταν η απεργία πείνας του γιου μας είναι πραγματική.

 

Ο χρόνος πιέζει αμείλικτα. Η απάντηση είναι μία. Αλλιώς, η Ελλάδα σε λίγες μέρες θα θρηνεί τον πρώτο νεκρό πολιτικό κρατούμενο από απεργία πείνας.

 

Δεν είναι δυνατόν να χτιστεί το μέλλον πάνω στον Θάνατο.

 

 

Οι γονείς του Νίκου Ρωμανού

Παυλίνα Νάσιουτζικ, Γιώργος Ρωμανός

 

Αίτηση αναίρεσης κατά του απορριπτικού βουλεύματος στον Άρειο Πάγο 

 

Να αναιρεθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, με το οποίο απορρίφθηκε η αίτηση του Νίκου Ρωμανού να παίρνει εκπαιδευτικές άδειες για να παρακολουθεί τα μαθήματα στο ΤΕΙ Αθηνών στο οποίο πέτυχε στις πανελλαδικές εξετάσεις, ζητάει ο συνήγορός του Φραγκίσκος Ραγκούσης, με αίτηση που υπέβαλε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Σε αυτή την αίτηση, ο Νίκος Ρωμανός, δια των συνηγόρων του, προβάλει λόγους ακυρότητας της γνωμοδότησης του ανακριτή κ. Νικόπουλου, υποστηρίζοντας ότι δεν έπρεπε να γνωμοδοτήσει, διότι η ιδιότητά του ως καταδικασμένου για ληστεία, υπερκαλύπτει την ιδιότητά του ως υποδίκου για τρομοκρατία. Δηλαδή, με αυτό τον τρόπο θεωρεί η πλευρά Ρωμανού ότι ξεπερνιέται ο νομικός σκόπελος της υποχρεωτικής και δεσμευτικής γνωμοδότησης του ανακριτή, ο οποίος ήταν εξ αρχής αρνητικός, επειδή ο Ρωμανός είναι υπόδικος και κατ' επέκτασιν - κατά την κρίση του- ύποπτος φυγής. 

 

«Η εκπαιδευτική άδεια έχει την έννοια της επανένταξης και ο Νίκος Ρωμανός διάλεξε επανένταξη» δήλωσε ο συνήγορός του Φραγκίσκος Ραγκούσης. Και ο συνήγορος του Ν.Ρωμανού διέψευσε τον υπουργό Δικαιοσύνης ότι ο απεργός πείνας λαμβάνει υγρή τροφή και ζήτησε να βρεθεί άμεσα λύση. Επαφές Αθανασίου 

 

Στο μεταξύ, από το πρωί, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου έχει συναντήσεις με αντιπροσωπείες κομμάτων ενόψει της τροπολογίας που θα καταθέσει για φοίτηση του Ρωμανού εξ αποστάσεως, η οποία, εντός της ημέρας, θα πάει στο Λογιστήριο του Κράτους. Πρώτος συναντήθηκε με τον υπουργό, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, ο οποίος προσκόμισε τροπολογία της ΔΗΜΑΡ, την οποία ο υπουργός υποσχέθηκε ότι θα μελετήσει. Η βουλευτής των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε ότι «ο υπουργός Δικαιοσύνης με διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να διασφαλίσει τη συνέχιση των σπουδών του Νίκου Ρωμανού και περιμένουμε να το δούμε την Τρίτη, που κατατίθεται νομοσχέδιο του Υπ. Δικαιοσύνης στο οποίο φαντάζομαι θα υπάρχει η τροπολογία». Εκπροσωπώντας τους Ανεξάρτητους βουλευτές, ο Βασίλης Καπερνάρος συμφώνησε με το πνεύμα τής τροπολογίας και ζήτησε άμεση λύση ώστε να σωθεί ο κρατούμενος, γιατί «δεν μας περισσεύει κανένα ελληνόπουλο». 

 

Πηγή: news.in.gr