Επιτροπή Εργαζομένων Γενικής Ανακύκλωσης: Πρώτες υποχωρήσεις της εργοδοσίας

2015-01-14 23:32

 

13/1/2015

Πρώτες υποχωρήσεις της Γενικής Ανακύκλωσης στους εργαζόμενους με καταβολή δεδουλευμένων και σταμάτημα των διώξεων απεργών κα αλληλέγγυων

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η εξέταση της εργατικής διαφοράς στην Επιθεώρηση Εργασίας στα Άνω Λιόσια μετά από προσφυγή των απεργών της Γενικής Ανακύκλωσης, της Ένωσης Μεταναστών Εργατών και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ασπρόπυργου-Ελευσίνας. Συγκεντρώθηκαν δεκάδες εργαζόμενοι έξω από το χώρο φωνάζοντας συνθήματα.

Οι εργαζόμενοι έφεραν την εταιρία μπροστά στις ευθύνες της και αναγκάστηκε να συμφωνήσει στα εξής:

  1. Η εταιρία αποσύρει όλες τις μηνύσεις, τουλάχιστον τέσσερις(!) , σε βάρος των απεργών με τις οποίες είχε προκληθεί η επέμβαση των ΜΑΤ και οι ομαδικές συλλήψεις στο Αστυνομικό Τμήμα Ασπροπύργου 32 ατόμων, 27 απεργών και πέντε αλληλέγγυων, ανάμεσα τους ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, ο Τζαβέτ Ασλάμ, πρόεδρος της Ένωσης Μεταναστών Εργατών.
  2. Η εταιρία θα καταβάλει το σύνολο των δεδουλευμένων μισθών, δώρων και επιδόματος αδείας σε όλους τους εργαζόμενους.
  3. Η εταιρία αποδέχεται ότι οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν απεργία στις 5/12/2015 και δεν αποχώρησαν οικειοθελώς, όπως ισχυρίζονταν και έτσι θα δώσει την νόμιμη λήξη της τετράμηνης σύμβασης.
  4. Η εταιρία θα καταβάλει τα ένσημα στο ΙΚΑ και θα αποδώσει βεβαίωση εργοδότη για το ΙΚΑ( ώστε να ανανεωθούν άδειες παραμονής και βιβλιάρια υγείας).

Η αγωνιστική κινητοποίηση θα συνεχιστεί μέχρι την πλήρη δικαίωση του αγώνας.

Η μεγάλη εκκρεμότητα είναι τα δεδουλευμένα των μονίμων εργαζόμενων για τους οποίους η εταιρία υποσχέθηκε ότι αυτή την Παρασκευή 16/1 θα καταβάλει ένα επιπλέον ποσό.

Την Παρασκευή 16 Γενάρη θα συγκεντρωθούμε στο εργοστάσιο και θα πάμε στα Γραφεία της εταιρίας για να πληρωθούμε, όπως συμφώνησε και η διεύθυνση.