Επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές καθηγητές στη Λάρισα

2014-01-12 23:27
 

 

Πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11/1 στα διόδια έξω από τη Λάρισα.

 


Δυνάμεις των ΜΑΤ εμπόδισαν τους εκπαιδευτικούς της βόρειας Ελλάδας που ήταν από τη μία πλευρά των διοδίων να συνενωθούν με τους εκπαιδευτικούς της Θεσσαλίας και της Αθήνας που ήταν από την άλλη πλευρά.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης στα Διόδια του Πυργετού, οι εκπαιδευτικοί επιχείρησαν να προχωρήσουν αρχικά σε συμβολικό αποκλεισμό του οδοστρώματος και αργότερα στο συμβολικό άνοιγμα των διοδίων, αλλά δέχτηκαν και τις δυο φορές την επίθεση των ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ, που τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών. Θύμα της επίθεσης των δυνάμεων των ΜΑΤ και ο εκπαιδευτικός Γρηγόρης Καλομοίρης π. αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, μέλος του ΚΥΣΔΕ και νυν μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου διαγνώσθηκε κάταγμα στο χέρι και μώλωπες στα πλευρά και το πόδι.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν και σχολικοί φύλακες, ενώ εκπαιδευτικοί είχαν φθάσει από Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λαμία, Κοζάνη, Καρδίτσα και άλλες περιοχές.

Σε ανακοίνωσή του το ΕΚ Λάρισας  καταγγέλλει την συγκυβέρνηση που χρησιμοποίησε πολυάριθμες δυνάμεις καταστολής και στη σημερινή κινητοποίηση.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα με πορεία των εκπαιδευτικών στο κέντρο της Λάρισας.

Στην κινητοποίηση είχε καλέσει η ΟΛΜΕ και τα ΔΣ διαφόρων ΕΛΜΕ.

Παράλληλα, η ΟΛΜΕ έχει καλέσει σύγκλιση Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ στις 20-24 Γενάρη και Γενική Συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ στις 25 Γενάρη στην Αθήνα, με πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση στις 7 Φλεβάρη, ημέρα που εκδικάζεται η υπόθεση της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Υπενθυμίζεται ότι σε δυόμιση μήνες λήγει το 8μηνο της διαθεσιμότητας για τους εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ που οι ειδικότητές τους καταργήθηκαν τον Ιούλη και οι υπουργοί Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχουν ξεκαθαρίσει ότι δε θα επανατοποθετηθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί σε θέσεις του δημοσίου, αλλά κάποιοι θα απολυθούν.