ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΠΕΙΡΑΙΑ: Δεν θα αφήσουμε τα παιδιά να γίνουν κομπάρσοι στο θίασο Μώραλη-Αρβανιτόπουλου

2014-05-15 18:55

Οργή έχει προκαλέσει σε γονείς και δασκάλους στον Πειραιά η χυδαία εκμετάλλευση εκατοντάδων παιδιών από τον υπουργό Παιδείας και τους Μώραλη – Μαρινάκη, που μετέτρεψαν τη 13η ημερίδα “ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ”, σε προεκλογικό σόου του εκλογικού συνδυασμού των τελευταίων.

 
 

“Δεν θα αφήσουμε τα παιδιά να γίνουν κομπάρσοι στον προεκλογικό θίασο Μώραλη-Αρβανιτόπουλου”, δηλώνουν Σύλλογοι Γονέων και Εκπαιδευτικών στον Πειραιά και καταγγέλλουν τον υπουργό Παιδείας “για τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις του”.

Παρατίθεται ολόκληρη η επιστολή των Συλλόγων:

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΠΕΙΡΑΙΑ

ΔΕΝ ΘA AΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ

ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΘΙΑΣΟ ΜΩΡΑΛΗ- ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ

Σήμερα, 14 Μαϊου 2014, η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, κάλεσε τα σχολεία και τους μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της περιοχής μας, υποτίθεται για να διαδοθούν τα ολυμπιακά αθλήματα και ιδιαίτερα τα μη διαδεδομένα στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης.

Δεν θα αναφερθούμε στην ανοργανωσιά και το απόλυτο μπάχαλο που επικράτησε τόσο κατά την είσοδο των μαθητών στο στάδιο όσο και κατά την διεξαγωγή των αθλημάτων επίδειξης. Οι υπεύθυνοι όμως της διοργάνωσης ξεπέρασαν τα όρια όταν μοίρασαν στα παιδιά καπέλα με το λογότυπο του υποψηφίου Δημάρχου Πειραιά και αντιπροέδρου του Ολυμπιακού, κ. Μώραλη, “Πειραιάς Νικητής”. Δεν περιορίστηκαν όμως μόνο σε αυτό, χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του κ. Μώραλη, κ. Μαρινάκης Ευάγγελος. Παράλληλα άτομα που φορούσαν μπλουζάκια με το λογότυπο της παράταξης του κ. Μώραλη και το σύνθημα «ένας Πειραιάς που αξίζει στα παιδιά μας» στέκονταν μπροστά στα ψυγεία και μοίραζαν νερό στους μαθητές.

Λίγες μέρες πριν τις αυτοδιοικητικές κάλπες η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και ο κ. Αρβανιτόπουλος προσωπικά εμπλέκει ανενδοίαστα τις υπηρεσίες του κράτους, τα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς και ακόμα χειρότερα τους μικρούς μαθητές στον προεκλογικό αγώνα του εκλεκτού του υποψηφίου δημάρχου Πειραιά, κ. Γιάννη Μώραλη. Ο και βουλευτής Πειραιά Υπουργός Παιδείας, κ. Αρβανιτόπουλος, έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζει τις προσωπικές του προτιμήσεις, δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να θέτει τα σχολεία και ειδικά τους μαθητές αυτών στην υπηρεσία των προεκλογικών επιδιώξεων του κ. Μώραλη και του κάθε κ. Μώραλη.

Καταγγέλλουμε τον Υπουργό Παιδείας, κ. Αρβανιτόπουλο, για τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις του στον Πειραιά και τον διαβεβαιώνουμε ότι οι πολιτικές πρακτικές που απευθύνονται σε ένα λαό φοβισμένο κι υποταγμένο έχουν παρέλθει.

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ Β’ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΠΕΙΡΑΙΑ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ»

 

  Δεν θα αφήσουμε τα παιδιά να γίνουν κομπάρσοι στο θίασο Μώραλη-Αρβανιτόπουλου