ΔΟΕ: Ανακοίνωση για την έκδοση πιστοποιητικού υγείας από τους εκπαιδευτικούς του Ολοήμερου

2014-01-24 06:27
 

 

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. μετά από ενημέρωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ξάνθης δηλώνει τα ακόλουθα:

  •  Οι εγκύκλιοι του Υπουργείου Υγείας που αφορούν στην απόκτηση πιστοποιητικού υγείας εργαζομένων που απασχολούνται σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος ή και έχουν άμεση επαφή με τρόφιμα, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το χώρο της εκπαίδευσης. Ο ρόλος του εκπαιδευτικού είναι καθαρά παιδαγωγικός και όσοι τον αντιλαμβάνονται ως «χειριστή τροφίμων», είναι προφανές πως βρίσκονται σε κατάσταση απόλυτης σύγχυσης.

  •  Όπως τονίσαμε και στο παρελθόν, η συγκεκριμένη  «οπτική» με τέτοιο τρόπο του χώρου της εκπαίδευσης, βρίσκει υποστηρικτές μόνο στην περιφέρεια Ανατολικής  Μακεδονίας – Θράκης και θα πρέπει άμεσα να αναθεωρηθεί, καθώς ο εκπαιδευτικός δεν έχει σχέση με την προετοιμασία και το σερβίρισμα των γευμάτων των παιδιών.

    Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με έγγραφό του (Αρ. Πρωτ. 133-9//9/2013) που αφορά στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών Π.Ε., έχει καλέσει τους συναδέλφους να μην εκτελούν χρέη τραπεζοκόμου και να απαιτούν την πρόσληψη μόνιμου βοηθητικού προσωπικού.

    Απαιτούμε την άμεση απόσυρση την συγκεκριμένης εγκυκλίου για την εκπαίδευση που εξομοιώνει το δημόσιο σχολείο με τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και τον εκπαιδευτικό με «χειριστή τροφίμων», γιατί εκτός από αστεία είναι και επικίνδυνη.

    Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να αρνηθούν να εκδώσουν το σχετικό πιστοποιητικό και παρέχουμε για αυτό πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη.