Για νέο σχέδιο αξιολόγησης στο δημόσιο, που δεν θα τιμωρεί, έκανε λόγο ο Γ. Κατρούγκαλος. Δείτε τις μέχρι τώρα αποφάσεις των ΓΣ του συλλόγου μας για το ζήτημα της αξιολόγησης

2015-01-30 09:38

 

Το ζήτημα της αξιολόγησης είναι από τα κεντρικά ζητήματα της περιόδου και το εκπαιδευτικό κίνημα, όπως και συνολικά το δημοσιοϋπλαλληλικό κίνημα έδωσε με μεγάλη επιτυχία τη μάχη για την ακύρωσή της, τα προηγούμενα δυο χρόνια. Καταγράφουμε τις δηλώσεις των υπυργών για το ζήτημα μαζί με τις διατυπωμένες αποφάσεις του σωματείου μας. Αποφάσεις που ψηφίστηκαν σε Γενικές Συνελεύσεις, κατ' επανάληψη. 

 

  •  Απόφαση ΓΣ Μάιος 2012 (Η απόφαση αυτή έχει υπερψηφιστεί και σε όλες τις επόμενες ΓΣ από το Μάιο του 2012 ως και το Δεκέμβριο του 2014)
 
 

 

πηγή: https://www.inewsgr.com

 

Νέο σύστημα αξιολόγησης στο Δημόσιο προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μιλώντας στο ρ/σ βήμα ο Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε ότι δεν θα εφαρμόσει το παλαιό σύστημα Μητσοτάκη αλλά «θα την κάνουμε νέα την αξιολόγηση. Θα είναι τίμια».

 

Περιγράφοντας το νέο σύστημα είπε ότι «θα βρούμε ένα σύστημα αξιολόγησης που θα κάνει όλους του δημοσίους υπαλλήλους καλύτερους. Αν τους λένε κάθε μέρα ότι είναι τεμπέληδες μπορούν να γίνουν καλύτεροι;», αναρωτήθηκε.

 

Κατά το νέο υπουργό «η προηγούμενη αξιολόγηση ήταν φερετζές για απόλυση». Έφερε, δε, ως παράδειγμα την απόλυση των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών αλλά και των υπαλλήλων των Πανεπιστημίων που ήταν, όπως είπε, κυρίως βιβλιοθηκονόμοι, με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν οι βιβλιοθήκες.

 

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος προανήγγειλε ότι αύριο θα έχει συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ και για το θέμα αυτό.

Εντός ενός μηνός τοποθετεί ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος την επαναπρόσληψη 2.500 έως 3.500 δημοσίων υπάλληλων που απομακρύνθηκαν από το Δημόσιο λόγω διαθεσιμότητας.

 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι, ο Γιώργος Κατρούγκαλος επεσήμανε ότι οι απολυμένοι είναι κυρίως καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες και εκπαιδευτικοί τεχνικών ειδικοτήτων. Διευκρίνισε, δε, πως δεν πρόκειται για επαναπροσλήψεις, αλλά για ανάκληση αντισυνταγματικών απολύσεων.

 

Ερωτηθείς για το πού θα βρεθούν τα χρήματα προκειμένου να καλυφθεί το μισθολογικό κόστος, ο Γιώργος Κατρούγκαλος απάντησε ότι «ο προϋπολογισμός ήδη προβλέπει 15.000 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2015, και επομένως τα κονδύλια θα εξευρεθούν με την πραγματοποίηση λιγότερων νέων προσλήψεων».

 

Ωστόσο, στους 2.500 με 3.500 δημόσιους υπαλλήλους που θα επιστρέψουν στις θέσεις τους δεν περιλαμβάνονται οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, με τον αναπληρωτή υπουργό να υπογραμμίζει ότι και αυτοί θα επαναπροσληφθούν, αλλά αυτό δεν είναι ζήτημα της δικής του αρμοδιότητας.