Αριστοτέλης: Ψήφισμα συμπαράστασης στον Στ. Λιακό, τον οποίο διώκουν γιατί έκανε ένσταση!!!

2014-11-19 00:27

Το ΔΣ του συλλόγου εκπ/κών Π.Ε. «ο Αριστοτέλης», εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την, πέρα από κάθε λογική, πειθαρχική δίωξη, που ασκήθηκε από τους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, στο συνάδελφο Στράτο Λακιό. Ο συνάδελφος υπηρετεί ως γυμναστής στο Λύκειο Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, και διατέθηκε από τη Β΄/θμια στην Α΄/θμια εκπαίδευση για συμπλήρωση ωραρίου, μαζί με τρεις ακόμη γυμναστές. Η κατανομή των τεσσάρων εκπαιδευτικών στα σχολεία έγινε στην ίδια συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Σάμου, χωρίς όμως να ισχύσουν κοινά, σαφή και διαφανή κριτήρια για όλους.

 

Γι’ αυτόν το λόγο ο συνάδελφος υπέβαλε ένσταση προς το ΠΥΣΠΕ Σάμου. Ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας κ. Παναγιώτης Ζαβουδάκης με το πρόσχημα των «απρεπών εκφράσεων» έκανε αναφορά για την ένσταση αυτή του συναδέλφου και ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας κ. Κωνσταντίνος Ρόκκος κίνησε τη διαδικασία πειθαρχικής δίωξης εναντίον του για «ανάρμοστη συμπεριφορά υπαλλήλου εντός υπηρεσίας» στο πλαίσιο του νέου πειθαρχικού νόμου.

 

Η πολιτική στόχευση του νέου πειθαρχικού δικαίου είναι η φίμωση, ο πειθαναγκασμός και η χειραγώγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων, προκειμένου να συναινέσουν στην αντιλαϊκή και αντικοινωνική πολιτική που κατεδαφίζει τα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας. Η ανακάλυψη «ανάρμοστης συμπεριφοράς» σε αυτή τη διαδικασία και στο περιεχόμενο της ένστασης, είναι κάτι που μπορούν να διακρίνουν μόνο οι προϊστάμενοι και υπηρετεί την επιβολή του δόγματος «νόμος και τάξη», εμπεδώνοντας το φόβο με τον αυταρχισμό και την καταστολή.

Συμπαραστεκόμαστε στο συνάδελφο Στράτο Λακιό και απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η σε βάρος του πειθαρχική δίωξη.

 

Η πρόεδρος                                                  Η γραμματέας

Ρέππα Ντίνα                                                Γράφου Ματίνα