Αριστοτέλης: Ψήφισμα συμπαράστασης στη Φωτ. Μανωλάκου

2014-10-11 23:24
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην αγωνίστρια Φωτεινή Μανωλάκου που η πολιτική και συνδικαλιστική δίωξή της συνεχίζεται εδώ και περίπου ένα χρόνο από τους διοικούντες του Νοσοκομείου Σπάρτης και του Νοσοκομείου Μολάων.
 
 
H Φωτεινή Μανωλάκου είναι το δεύτερο κρούσμα δίωξης, εκλεγμένου συνδικαλιστικού εκπροσώπου εργαζομένων στην περιοχή των Μολάων. Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας, αφού αρχικά την απομάκρυνε απο το Νοσοκομείο Μολάων μετακινώντας τη στο Νοσοκομείο της Σπάρτης, 70 χλμ. μακριά, για να αποτρέψει τη συνδικαλιστική της δράση, κλιμακώνει με μια διαρκή και ανελέητη δίωξη με απανωτά πειθαρχικά, με σκοπό τη φίμωσή της και την πλήρη υπηρεσιακή, οικονομική και προσωπική της εξόντωση. Για άλλη μια φορά της ασκούν πειθαρχική δίωξη για αδικαιολόγητη αποχή από τα καθήκοντά της, αφού ήδη της έχει επιβληθεί η στέρηση αποδοχών 15 ημερών για το ίδιο "παράπτωμα", όταν με την κάλυψη της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Νοσοκομεία, αρνήθηκε την παράνομη μετακίνησή της στη Σπάρτη.
 
 
Οι απανωτές συνδικαλιστικές διώξεις που έχουν ξεσπάσει στην περιοχή της Λακωνίας, μας γυρίζουν σε άλλες εποχές και ουδόλως μπορούν να θεωρηθούν τυχαίες. Η δωρεάν υγεία και η δωρεάν παιδεία έχουν μπει στο στόχαστρο, μαζί με αυτούς που αγωνίζονται για αυτά τα κοινωνικά αγαθά και παλεύουν ενάντια στις πολιτικές διάλυσής τους.
 
Καταγγέλλουμε τη συνδικαλιστική και πολιτική δίωξη της Φωτεινής Μανωλάκου που σε συνεργασία με το Σύλλογο μας αγωνίζεται για δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία.
 
Δηλώνουμε αλληλέγγυοι και στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη Φωτεινή Μανωλάκου.