Απελευθερώθηκε το Κομπάνι!

2015-01-27 00:20

 

Τιμή και δόξα σ' αυτές τις γυναίκες μαχήτριες που για μήνες τώρα - ισότιμα με τους άνδρες μαχητές - αγωνίστηκαν και κατάφεραν να διώξουν τους τζιχαντιστές και να απελευθερώσουν το Κομπάνι!!!!

Οι μαχητές και μαχήτριες που αγωνίζονταν επί μήνες για την εκδίωξη των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους από την κουρδική πόλη της βόρειας Συρίας Κομπάνι, καρτόρθωσαν να την απελευθερώσουν. Όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, «η πολιτοφυλακή των Μονάδων Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) εκδίωξε το Ισλαμικό Κράτος από το Κομπανί και ελέγχει σχεδόν το σύνολό του», διευκρινίζοντας ότι οι τζιχαντιστές έχουν αναδιπλωθεί στα περίχωρα της πόλης.

 

Έχοντας ιδρυθεί με την υποστήριξη της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΠΑ, με σκοπό τη συμβολή του στην ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία και την επιβολή καθεστώτος φιλικού προς τη Δύση και το Ισραήλ, το Ισλαμικό Κράτος ισχυροποιήθηκε αρκετά ώστε να διεκδικήσει την κυριαρχία του στην ευρύτερη περιοχή της Συρίας και του Ιράκ, υποχρεώνοντας και τους Αμερικανούς να στραφούν εναντίον του.