ΑΝΤΙ ΓΙΑ 1.350 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗ "ΛΙΣΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ" ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ 1.250 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΕΙ

2013-10-22 21:51

Απεργιακό Κέντρο Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχ ΕΜΠ

Το Υπουργείο Παιδείας αντί για τη "λίστα διαθεσιμότητας" των 1.349 απολύσεων, παραλαμβάνει αύριο το πρωί 1.250 δηλώσεις ανυπακοής των υπαλλήλων των ΑΕΙ, οι οποίες απευθύνονται στη Διεύθυνση Προσωπικού Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκαπαίδευσης, Τμήμα Γ' Διοικητικού Προσωπικού. Ο κύριος όγκος των δηλώσεων  (85%) προέρχονται από το ΕΜΠ και το ΕΚΠΑ στα οποία εξ άλλου αναλογεί ο μεγαλύτερος αριθμός απολύσεων.

Οι υπεύθυνες ατομικές δηλώσεις συντάχθηκαν σύμφωνα με τις οδηγίες των νομικών συμβούλων των συλλόγων του ΕΜΠ, του ΕΚΠΑ και του Πανεπιστημίου Κρήτης και τις αποφάσεις των αντίστοιχων συλλόγων των εργαζομένων των 8 ΑΕΙ. Συλλέχθηκαν τις τελευταίες 3 ημέρες με πρωτοβουλία των συλλόγων εργαζομένων.

Επιπλέον το μεγαλύτερο μέρος από τις δηλώσεις απογραφής οι οποίες κατατέθηκαν:

1. Περιλαμβάνουν ελλιπή στοιχεία λόγω της απεργίας και της προφανούς αδυναμίας των υπαλλήλων να έχουν πρόσβαση στους ατομικούς υπηρεσιακούς φακέλλους τους.

2. Κατατέθηκαν με δήλωση επιφύλαξης ως προς την πληρότητα και την εγκυρότητα των στοιχείων.

Ως εκ τούτου και από αυτή τη διαθέσιμη μικρή απογραφή δεν μπορεί το Υπουργείο Παιδείας να εξάγει ουδεμία αξιολόγηση. 

Εν ολίγοις, αύριο το πρωί αλλά και για πολλές εβδομάδες ακόμη, δεν θα υπάρξει "λίστα διαθεσιμότητας".

Σημειώνεται ότι και σήμερα το Υπουργείο Παιδείας, συνεχίζοντας τις "διαρροές", διαδίδει ψευδώς (και παρά τις επάλληλες ομόφωνες αποφάσεις των συλλόγων των ΑΕΙ)  ότι στο ΕΜΠ αποφασίστηκε η απογραφή των υπαλλήλων. Το ίδιο έχει πράξει σε άλλες 3 περιπτώσεις, όταν διαβεβαίωνε την κυβέρνηση ότι την επόμενη μέρα θα παρέδιδε την πολυπόθητη για την Τρόικα λίστα, όπως και σε άλλες 2 περιπτώσεις, όταν εξαπατούσε τους γονείς και τους φοιτητές διαδίδοντας ότι "άρχισαν οι εγγραφές".

Οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές και οι καθηγητές του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, ευχόμαστε η σημερινή, να είναι η τελευταία "μπλόφα" του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ.Κ.Αρβανιτόπουλου.  

 

 

Αθήνα 22/10/2013

 

Για ενημέρωση και επικοινωνία:

Απεργιακό Κέντρο Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχ ΕΜΠ

Συγκρότημα Πατησίων, Κτίριο Τοσίτσα 1ος όροφος

τηλ:  2107723931  e-mail:  syntonistiko.arch@yahoo.com

www.arch.ntua.gr

https://www.facebook.com/ArchNtua