Έρχεται το «job rotation» και στο Δημόσιο

2014-08-16 16:57

Έρχεται το «job rotation» και στο Δημόσιο – Τι κρύβεται στο μυαλό του Μητσοτάκη

Στα «σκαριά» βρίσκεται ο μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας που ευαγγελίζεται ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Το αρμόδιο υπουργείο αν και έχει κατασταλάξει ως προς τη φιλοσοφία του συγκεκριμένου μηχανισμού, καταρτίζει τις επιμέρους λεπτομέρειες με στόχο να είναι ολοκληρωμένος έως το τέλος του καλοκαιριού.

Το υπουργείο έχει κάνει ήδη το πρώτο βήμα για τη σύστασή του με εγκύκλιο που αφορά την καταγραφή όλων των ειδικών διατάξεων αναφορικά με τη διενέργεια υπηρεσιακών μεταβολών των υπαλλήλων δημοσίων υπηρεσιών, ΟΤΑ και ΝΠΔΔ.

Αναφερόμενο στο μηχανισμό, το υπουργείο χρησιμοποιεί σε επίσημες ανακοινώσεις του τον όρο «job rotation». Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός χαρακτηρίζει το μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας ως μια «μόνιμη εσωτερική αγορά εργασίας»

Όμως ο συγκεκριμένος όρος, μεταφράζεται επιπλέον και ως «εναλλαγή θέσεων εργασίας», όπως επίσης και ως «εκ περιτροπής εργασία». Έχοντας ήδη απορρυθμιστεί οι μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας στο δημόσιο, θα μπορούσε κάποιος να συμπεράνει πως πλέον ο τομέας περνάει σε μια επόμενη φάση, με ελαστικότερες μορφές εργασίας για νεότερους και παλαιότερους υπαλλήλους. Οι υποψίες πως το δημόσιο θα εισέλθει σε μια περίοδο όπου θα επικρατούν επισφαλείς μορφές εργασίας, ενισχύονται.

https://www.aftodioikisi.gr/