ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ: ΕΙΚΟΝΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ;

2016-09-12 18:25

www.nipiagogoi.gr

11/9/16

 

Ο Υπουργός Παιδείας λέει ότι επέστρεψε η κανονικότητα στα Νηπιαγωγεία επειδή διόρισε 1.335 (ΠΕ60) και 223(ΠΕ61 & ΠΕ 60.50) αναπληρωτές Νηπιαγωγούς με τους οποίους βέβαια δεν καλύπτονται τα κενά που υπάρχουν και αυτά που δημιουργούνται. Για ποιά κανονικότητα μιλάει όταν για τα Νηπιαγωγεία έχουμε τη χειρότερη έναρξη σχολικής χρονιάς που είχαμε ποτέ! Δεν σώζουν την κατάσταση λίγοι διορισμοί με συμβάσεις εργασίας!

 

Διέλυσε τα Νηπιαγωγεία με τις Υπουργικές αποφάσεις που υπέγραψε μέσα στον Αύγουστο για το αυξημένο ωράριο των Νηπιαγωγών και τον ενιαίο τύπο Ολοήμερου Νηπιαγωγείου. Κατέστρεψε το απογευματινό τμήμα του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου στο οποίο δεν μπορούν να φοιτήσουν όλα τα παιδιά (λόγω των προϋποθέσεων που θέσπισε για τους γονείς πχ. εργαζόμενοι και οι δύο γονείς) και το μετέτρεψε σε τμήμα φύλαξης.

 

Οι Νηπιαγωγοί αντιδρούν δυναμικά στη διάλυση του Ολοήμερου και στην αύξηση του ωραρίου τους, αλλά ο Υπουργός τα εφαρμόζει και πανηγυρίζει για τα επιτεύγματά του! Τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία και οι Νηπιαγωγοί ακόμα δεν έχουν σταθεροποιήσει τη συγκρότηση των τμημάτων! Και πραγματικά πως να συγκροτήσεις τμήματα όταν υπάρχουν 50.000 προνήπια που δεν μπορούν να φοιτήσουν στο Νηπιαγωγείο και περιμένουν με το voucher στο χέρι να βγούν οι θέσεις με ΕΣΠΑ για τους Παιδικούς Σταθμούς. Που είναι η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή που εξήγγειλε ο Υπουργός;

 

Συναδέλφισσες-οι

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει και δυστυχώς οι καταστάσεις είναι οριακές. Σχολικοί Σύμβουλοι και Διευθυντές εκπαίδευσης αποστέλλουν εγκυκλίους και δίνουν οδηγίες που αλληλοαναιρούνται.Οι υπεύθυνοι για το Νηπιαγωγείο στο Υπουργείο, έστειλαν στα στελέχη εκπαίδευσης και νέες διευκρινήσεις γραμμένες στο πόδι, ανυπόγραφες για τη λειτουργία των Νηπιαγωγείων, προσπαθώντας να επιλύσουν τα χιλιάδες προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Πολλές από αυτές τις διευκρινήσεις δεν στηρίζονται σε κανένα νομικό πλαίσιο!

 

Παραθέτουμε χαρακτηριστικά δείγματα της απερίγραπτης κατάστασης που επικρατεί:

 

Λάθος ωρολόγιο πρόγραμμα του νέου τύπου Νηπιαγωγείου έστειλε το Υπουργείο!

Το πρόγραμμα λειτουργίας των Νηπιαγωγείων για το 2016-17 έχει 45 λεπτά διάλειμμα και μόνο 20  λεπτά δραστηριότητες! Φυσικά δεν μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο! Για το λόγο αυτό:

 

 
   


1. ΠΡΟΣΟΧΗ! ΜΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ. ΕΧΕΙ ΛΑΘΗ!

 

2. ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΩΡΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ!

Διεύθυνση Εκπαίδευσης απέστειλε οδηγίες οι οποίες δεν ισχύουν!

«Για την λειτουργία πρόωρης υποδοχής στις σχολικές μονάδες είναι απαραίτητο να σταλούν, από τον/την Προϊστάμενο/-η του νηπιαγωγείου, ηλεκτρονικά προς την υπηρεσία μας  (στο email: tmekp@dipe-peiraia.att.sch.gr τα παρακάτω: α) εισήγηση του Συλλόγου διδασκόντων στην οποία να αιτιολογείται η ανάγκη λειτουργίας και β) εισήγηση της αρμόδιας Σχολικής Συμβούλου Π.Α.».

 

3. ΠΡΟΣΟΧΗ! ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΡΟΩΡΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ! ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ!

 

05/09/2016

ΘΕΜΑ: «Λειτουργία τμημάτων Πρόωρης Υποδοχής»

Σε εκτέλεση του παραπάνω σχετικού εγγράφου παρακαλούμε όπως προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για τη λειτουργία τμημάτων Πρόωρης Υποδοχής, μέχρι την Πέμπτη 8/9/2016 και να μας αποστείλετε αυθημερόν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

1. Προϋποθέσεις για τη λειτουργία Τμημάτων Πρόωρης Υποδοχής στα Νηπιαγωγεία:

 

4. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ! ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΧΕΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ! Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου θα αναστοχάζονται 5 ώρες εβδομαδιαίως και θα κάνουν ανατροφοδότηση άλλες 5!

Δείτε τα διδακτικά αντικείμενα του Νηπιαγωγείου! Και εμείς πρώτη φορά τα βλέπουμε, αφού δεν υπάρχουν διδακτικά αντικείμενα στο Νηπιαγωγείο παρά μόνο γνωστικές περιοχές - μαθησιακά πεδία!

Δείτε τις οδηγίες του Myschool!

Untitled100.png

Και φυσικά όση υπομονή και να έχουμε όπως μας συστήνει με mail έγγραφο της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης κανένα από τα σοβαρότατα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στα Νηπιαγωγεία δεν πρόκειται να επιλυθεί.

Δείτε τι αναφέρει:

«...Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, επικοινωνήστε με τον Προϊστάμενο Τ.Ε.Θ., με σύμμαχο την υπομονή.».

Όσοι σχεδιάζουν αυτή την επιθετική και επικίνδυνη εκπαιδευτική πολιτική για το Νηπιαγωγείο ζούν σε μια εικονική πραγματικότητα πολύ μακριά από αυτό που συμβαίνει πραγματικά στα Νηπιαγωγεία και καθόλου δεν ενδιαφέρονται για την ποιοτική εκπαίδευση των παιδιών! Διέλυσαν το Νηπιαγωγείο και έχουν το θράσος να βαφτίζουν τη διάλυση καινοτομία και μάλιστα με αριστερή οπτική!

Συναδέλφισσες-οι

Το Υπουργείο σε κατάσταση πανικού προσπαθεί να μειώσει τις δαπάνες διαλύοντας το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο και μάλιστα έχει το θράσος να αναφέρει ότι αυτό έγινε με παιδαγωγικά-εκπαιδευτικά κριτήρια!

 

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ :

·        ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ

·        ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: 

·        ΔΙΧΡΟΝΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

·        ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ

·        ΜΟΝΙΜΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

·        ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 

·        15 ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ

·        ΜΟΝΙΜΟΙ ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΙ, ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΒΟΗΘΟΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ

 

ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΣ (Σύλλογος Π.Ε. ή της  ΔΟΕ ) ΓΙΑ ΑΜΙΓΗ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΡΙΟΥ

 

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ