Στον «προκρούστη» τα εφαπαξ πάνω από 30.000 αιτήσεις στα συρτάρια του ΤΠΔΥ

2015-10-08 17:29

Στον «προκρούστη» τα εφαπαξ πάνω από 30.000 αιτήσεις στα συρτάρια του ΤΠΔΥ

 

Λιμνάζουν στα συρτάρια του ΤΠΔΥ χιλιάδες αιτήσεις για εφάπαξ απο τους υπάλληλους του δημοσίου με το πρόβλημα συνεχώς να διογκώνεται και τα αιτήματα να πέφτουν «βροχή» λόγω των νέων επικείμενων περικοπών που αναμένεται να έρθει στην Κοινωνική Ασφάλιση το επόμενο διάστημα 

 

Στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) υπάρχουν 20.000 αιτήσεις εφάπαξ, για τις οποίες η σχετική απόφαση έχει εκδοθεί η σχετική πράξη, ενώ άλλες 10.000 αιτήσεις είναι ακόμα στην αναμονή. Όμως καμία από αυτές τις περιπτώσεις δεν έχει οριστικοποιηθεί γιατί δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα κονδύλια για να καταβληθούν τα εφάπαξ στους δικαιούχους. 

 

Το ΤΠΔΥ διαθέτει αποθεματικά ύψους 180 εκατ. ευρώ, αλλά για να δοθούν όλα τα ποσά στους δικαιούχους απαιτούνται περισσότερα από 800 εκατ. ευρώ. Το νεό Ασφαλιστικό ενδεχεται όμως να φέρει νέο «τσεκούρι» στα εφάπαξ με την φαρμογή ενός νέου συστήματος για τον υπολογισμό του βοηθήματος με διαφορετικούς συντελεστές. Συγκεκριμένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι αυτό το ψαλίδι να είναι 5% με 7%.

 

πηγή: www.dikaiologitika.gr