Στο Λονδίνο 150 σχολεία θα ανοίγουν 4 αντί για 5 ημέρες την εβδομάδα

2016-10-03 11:28

 

 

Περίπου 150 σχολεία έστειλαν επιστολή στους γονείς των μαθητών, ενημερώνοντάς τους ότι εξετάζουν μέτρα δραστικής μείωσης των εξόδων τους.

 

Σύμφωνα με την Daily Mail περίπου 150 σχολεία στα πλαίσια δραστικής μείωσης των εξόδων τους ενδέχεται να ανοίγουν τέσσερις μέρες αντί για πέντε. Αυτό δεν πρόκειτα να συμβεί σε μια τριτοκοσμική χώρα αλλά  στη Μεγάλη Βρετανία. Τέσσερις μέρες λειτουργία θα έχουν μάλλον στο μέλλον τα σχολεία περιοχής του Λονδίνου  σε μια "προσπάθεια να αντεπεξέλθουν στην οικονομική κρίση".

 

Το πρόβλημα εστιάζεται στα δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε περιοχές γύρω από το Λονδίνo.

 

Μάλιστα πριν λίγες μέρες περίπου 150 σχολεία του Δυτικού Σάσεξ έστειλαν στους γονείς των μαθητών επιστολή, γνωστοποιώντας τους ότι εξετάζουν μέτρα δραστικής μείωσης των εξόδων τους, συμπεριλαμβανομένων της "τροποποίησης των ωρών λειτουργίας".

 

"Είναι τρομακτικό να αναρωτιέσαι: έχουμε αρκετά χρήματα για να ανοίξουμε πέντε μέρες την εβδομάδα; Δεν λέμε ότι καταλήγουμε εκεί, ακόμα. Λέμε τις πιθανές λύσεις που πρέπει να εξεταστούν", δήλωσε ο πρόεδρος των διευθυντών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δυτικού Σάσεξ.

 

Άλλος επικεφαλής σχολείου στο Χόρσαμ επεσήμανε: "Οι άλλες επιλογές που έχουμε είναι η αύξηση του αριθμού των μαθητών σε κάθε τμήμα, η μείωση του προγράμματος σπουδών και η μη αναπλήρωση του προσωπικού".

 

Πηγή https://www.alfavita.gr