Ολόκληρο το κείμενο του 3ου μνημονίου στα ελληνικά, όπως κατατέθηκε στη βουλή: Μέτρα, προαπαιτούμενα και σκληρές αλλαγές

2015-08-13 12:32

 

 

Αυτό είναι το νέο Μνημόνιο - Διαβάστε όλο το κείμενο της συμφωνίας

 

Κατατέθηκε στη Βουλή - και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της - το σχέδιο νόμου με το κείμενο της συμφωνίας στην όποια κατέληξε η ελληνική κυβέρνηση με τους εταίρους της χώρας.

 

Το σχέδιο νόμου με τον τίτλο «Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης» περιλαμβάνει τη δέσμη μέτρων, η ψήφιση των οποίων αποτελεί προϋπόθεση για την επικύρωση της συμφωνίας και την εκταμίευση της πρώτης προβλεπόμενης δόσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

 

Η πρόταση της κυβέρνησης είναι το εν λόγω σχέδιο νόμου να εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

 

Το σχέδιο αποτελείται από δύο άρθρα, όπου στο πρώτο περιλαμβάνονται τα προαπαιτούμενα και στο άρθρο 2 παρέχονται οι εξουσιοδοτήσεις προς  τον υπουργό Οικονομιών και στην διοικηση του ΤΧΣ για την υπογραφή της συμφωνίας και όλων των απαιτούμενων σχετικά με αυτής εγγράφων.  Επισης με τη παράγραφο Β κυρώνεται από τη Βουλή η σύμβαση χρηματοδοτικής διευκόλυνσης μεταξύ ESM, Ελληνικής κυβέρνησης, ΤΧΣ και Τράπεζας της Ελλάδος. 

 

Το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει δάνειο ύψους περίπου 85 δισ. ευρώ, ωστόσο, οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστές για τα προαπαιτούμενα τα οποία θα συνοδεύουν την εκταμίευση της πρώτης δόσης, καθώς και το ύψος του ποσού που θα εκταμιευθεί έως τις 20 Αυγούστου, προκειμένου να αποπληρωθεί το ομόλογο προς την ΕΚΤ.

 

Τα νέα μέτρα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν, αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά,  αύξηση των συντελεστών έκτακτης εισφοράς για τα εισοδήματα άνω των 30.000€, αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων και στον ΕΝΦΙΑ, μειώσεις στις κύριες συντάξεις για τους νέους συνταξιούχους, λόγω της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού, αλλά και «μαχαίρι» στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

 

 

πηγή: https://www.imerisia.gr/